Hjem Fiske Det tok over en time å få laksen på 23 kilo på land

Det tok over en time å få laksen på 23 kilo på land

Av Redaksjonen

Foto: Jan Arild Landstad
Første juni var den offisielle åpningen av laksefiske sesongen, og siden den dagen har det stått fiskere døgnet rundt langs norske lakseelver i håp om at denne flotte fisken skal gi de en opplevelse de sent vil glemme. Dette skjedde med Dag Christensen og roer Benny Jørum-Wahl  som fisket i Namsenvassdraget tirsdag kveld.

Dag fisket 95mm Tiger som er en wobbler roer Benny har laget. Denne wobbleren skulle være det perfekte å fiske med denne tirsdagskvelden. Da akkurat denne greide å lure kjempestore laksen på hele 23 kilo.
Karene skulle bruke hele en time og ti minutter før kjempen var på land. Man kunne også finne lus på laksen som tyder på at den ikke har vært i elva så veldig lenge.
Av det Fiskeavisen erfarer, så er dette den største laksen som er tatt denne sesongen.

Tiger 95mm – Foto: Benny Jørum-Wahl

Når vi snakker med Benny på telefon, så kan han røpe at dette er den største laksen han har rodd på.
– Jeg så med engang at dette var en kjempestor laks på 20+ kilo, men jeg kunne ikke fortelle Dag dette.
Måtte passe på at dette ikke gikk han til hode.

Les også: Raske tips til laksesesongen

Benny forteller også at de måtte få laksen ned på et roligere parti i elva med mindre oksygen i vannet, så de skulle ha sjans til å få fisken på land. Jeg tror også at det er over 10år siden en større laks har blitt fanget i Namsenvassdraget. Det er nok noen på 20- 22kg, men ingen på 23 pluss, sier han

Når vi slår på tråden til Dag, så er han fortsatt kjempe begeistret for fangsten han har fått.
Han forteller at dette kan man bare skrive rett inn i sin egen historie bok.
Kanskje ikke så rart når hans tidligere rekord på laks var på 11,3kg.  Dag var også overrasket over hvor mange som kom for å se han få denne stor laksen på land.
– Det var folk over alt. Sikkert 30 stykker bare på stranda ved oss, forteller Dag.

Dag Christensen og Benny Jørum-Wahl med laksen på 23kg. Foto: Jan A Landstad

Når vi spør om hva som skjedde når han fikk dette beistet, så er han raskt ute med å fortelle at dette var takket være Benny sine kunnskaper og erfaringer.

– Jeg er egentlig bare stangpasseren når jeg er ute å ror med Benny. Da er det han som er sjefen og jeg lar han bestemme hva som det skal fiskes med og hvor vi skal ro. Sånn var det når denne laksen beit på. Da sa Benny at vi måtte enda lengre ned i elva til et høl der. Når vi begynte å nærme oss, så sa Benny bare 5m til nå. Og jaggu var det bare 5 meter til!
Jeg var kald, så satt jo med hodet å tittet ned i båten når den tok. Når den hugde i, så sa Benny bare til meg at den var stor, men ikke hvor stor. Men jeg merket med engang at dette var en stor fisk.

Les også: Med «Duggmark» etter laks

– Vi vestlendinger er jo veldig vant med å kjøre fisken veldig hardt, men det fikk jeg ikke lov til av Benny som kom bort å justerte bremsen min. Da var det bare å høre etter, for de lokale vet hvordan man skal kjøre trønder laks.
Ikke sånne smålaks på vestlandet som man kan kjøre hardt.

Dag kan fortelle at han har fått mye sjøørret og mindre laks, men det er først når han begynte å fiske i Trønderlag han har fått noen sikkerlig laks. Da er det snakk om laks mellom 8-10kg. Han bor til vanlig i Os kommune som ligger utenfor Bergen. Men de neste 3 ukene blir det å fiske i Trønderlag. Han forteller til Fiskeavisen at det tar litt tid før man får dialekta.

Han spesfiserer også til slutt at dette hadde aldri skjedd om det ikke var for kunnskapen til Benny. Noe han er veldig takknemelig for.

Vi i Fiskeavisen ønsker både Benny og Dag skitt fiske videre i sesongen.

Har du en fiskehistorie du vil dele med oss? Ta gjerne kontakt post@fiskeavisen.no

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy