Hjem Fiske Uvanlig bifangst på sjøørret tur

Uvanlig bifangst på sjøørret tur

Av

Sjøørretfiske er ekstremt moro, men det blir enda morsommere når man greier å komme seg opp og forbi 2 kilo grensa. Det var noe Hermann Kværnstuen Hartvigsen (20) fra Tromsø greide denne helga. Men selv om han trodde dette skulle bli høydepunktet denne  dagen, var det en bifangst utenfor Finnsnes som skulle gjøre det hele enda mer spesielt. 

Ved siden av den store kveita ligger det faktisk en sjøørret på hele 2 kilo. Vi fikk litt sjokk da vi spurte nettopp om dette, men Hermann kunne bekrefte det.
– Jepp det va den! Den så stusslig ut i forhold, men viste 1,7 på vekta hjemme når den var ferdig sløyd og avkutta hode. Den ble middag med en gang, forteller Hartvigsen  til Fiskeavisen.

Kveite på fluestang må likevel sies å overskygge en sjøørret på to kilo, en høyst uvanlig fangst.

Du må nesten fortelle oss litt om dagen din?
–  Vi dro ut tidligtidlig på mårran for å rekke fjæra. Har vært skikkelig uvær med mye vind, snø og sludd de siste dagene, så vi håpet på at det kanskje skulle bite til når det klarnet litt til og ble vindstille. Etter ca. 4 timer beit ørreten, og det var skikkelig bonanza! Den viste seg å være 2kg blank, så da var i grunn dagen redda.
Deretter tok vi en 
lang pause og la oss i jervenduken mens det regna som verst. Vi våknet til liv når det var steget til nesten Flo.
Da var det bare å prøve igjen, så vi gikk
 ned i fjæra bare for noen kast på fisk som stod langt ute, men så beit nokka på, som jeg kjente raskt at var smått.
Jeg dro den inn veldig sakte for å hindre skade i tilfelle det var en liten sjøørret, Så når den kom nærmere så jeg at det var en sei, og ettersom jeg stod på ei brygga så hadde jeg god sikt ned i vannet.  
Og da så jeg detta monsteret komme etter seien. Jeg annslo den først til å være en 5-kiloskveite ettersom jeg ikke er veldig erfaren på det området. Men når jeg stoppa å dra inn seien for å prøve få kveita til å ta, så tok det ett millisekund før hele seien var borte! Så dro jeg til, Og 150m med backing va ute før jeg fikk stoppa saken. Og vi sloss vel i en god time vil jeg annslå. Va liiiivredd for at fortommen sku ryke!

Det kan vi virkelig forstå at du var. Men kan du røpe hva den beit på?

-Brukte en hjemmesnekra fortom med Abu Garcia 40 top , så det var på nippet til å holde! Men funket bra, også brukte jeg  vaskebjørn i strl 6. Ekstra moro var det med ny stang og snelle, så endelig fikk jeg sjekka bremsa på miragen

Ble det noe jubel rop da kveita kom opp?
– Håhå det kan du tro! Har enda ikke gått opp for meg.

Kan du fortelle hva denne nydelige dronninga veide?
– Den ble veid til 13kg!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Denne mannen prøver å redde lands sjøørretbekker - Fiskeavisen.no 12. januar 2020 - 17:58

[…] Les også: Uvanlig bifangst på sjøørret tur […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_33]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy