Hjem Fiske Kanonstart på Eikren – Ørret opptil 6kilo fanget

Kanonstart på Eikren – Ørret opptil 6kilo fanget

Av

Eikeren, Vestfolds største innsjø, har levert flere flotte ørreter for noen av de som har startet trolling sesongen sin på dette vannet. Det meldes om ørreter opptil 6 kilo. Fiskekompisene Martin Syverud og Sondre Bonden Berget har fått kjent på kreftene som befinner seg i Eikeren. Berget tok nemlig den største.

– Sesongen begynte lørdag 28. mars, tre uker tidligere enn i fjor. Første turen skulle egentlig gå til å teste nytt ekkolodd og nytt oppsett til stangholderne, men etter ca. en times fiske, hylte det i snella, forteller Syverud til Fiskeavisen.

Sesongens første ørret hadde bestemt seg for å hugge til i wobbleren. Og det var ikke bare årets første; det ble jaggu ny rekord for Syverud også.

– Det ble en seig fight med snører som koblet seg i hverandre. Til slutt tapte en ørret på 3,85kg kampen, jeg var storfornøyd ettersom dette var ny pers og den var 600g større en den første jeg fikk i fjor.

Les også: Gigantørreten var 20 gram unna pers

Fisket fortsatte utover kvelden uten at det ble noe mer på fiskeren, men han ga ikke opp. Det hadde tross alt blitt ny pers.

– Tur nummer to starter ca klokken 06:00 og jeg setter ut alle stengene og etter ca. 10 min så hyler det i snella, og trøtt og kald som jeg er tar det tid før jeg reagerer. Tar tak i stanga og gir noen rykk og tror det er gjedde på grunn av det bare er tungt. Så gir den fraspark og dundrer ned. Etter litt tid fikk jeg den inntil båten og der var den litt kranglete. Får den endelig i båten og ser at den er større enn den forrige, og det var den, hele 300gr! Vekta stoppet på 4,1kg og jeg var storfornøyd etter å ha fått min første Eikeren ørret på over 4kg, forteller Syverud lykkelig til Fiskeavisen.

Det endte med en ørret til på denne turen. Den veide 1,2kg. Fiskeren kan også røpe at alle fiskene tok på samme wobbler, fra hallingwobbleren.

Martin Syverud, holder stolt frem sin nye pers

Det gode fisket har heller ikke gått ubemerket for fiskekompisen Berget, som tok en ørret på hele 6 kilo i morgentimene i dag. Sondre har alt vært ute en tur, men bestemte seg for å prøve igjen i dag, noe han neppe angrer på. Sesongen har hittil levert 3 ørreter til Berget.

– Startet å fiske klokken halv 5 og den store beit etter 10 min med trolling.
kjørte på fisken i 16 minutter, slik at den ble helt tom for krefter, på grunn av det var mørkt og jeg hadde glemt hodelykt i bilen. Fikk den raskt inn mot båten, men hver gang jeg fikk den i overflata, satte den fart fra båten. Sånn holdt jeg på helt til den var tom. Var enormt moro når jeg fikk den i båten og så det var soleklar ny pers på ørret, for min del, avslutter en meget fornøyd Berget til Fiskeavisen.

Sondre Berget er happy med ny pers på 6 kilo.

Forrige ørret på 6 kilo som ble tatt i Eikeren, ble tatt i 2018. Ørreten til Berget hadde en k-faktor på 1,37 og legger seg inn på en fin 17. plass på største ørreter som er tatt i Eikeren. Merk dette er tall fra innmeldte fisk.

Avslutningsvis legger fiskerneogså til at Eikeren ikke er en enkel innsjø å få fisk i.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_33]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy