Hjem Fiske – Etter 30 sekunder brøt hun overflaten!

– Etter 30 sekunder brøt hun overflaten!

Av Redaksjonen

Når det blir varmere i været, våkner vårgjedda til. Det var noe kompisene Peder Vangen og Sondre Breian fikk oppleve. Selv om karene synes fisket kan være en konsentrasjonsprøve, siden de fisker såpass sakte, resulterte det i to flotte eksemplarer på begge fiskerne. Vangens fangst skulle vise seg å overgå 10 kilos-grensa.

– Vi fisket oss inn i en liten vik som var relativt grunn, 1,5-4m. Den lille vinden som var, var presset inn her, så temperaturen var noen få hakk høyere. Fiske på denne tiden er en konsentrasjonsprøve, da ekstremt sakte innsveiving er det som fungerer best. Baitet jeg ofte velger for dette fiske er en illex Dexter shad og shallow skrue langs bunn, forteller Vangen til Fiskeavisen.

Etter å ha fisket seg godt rundt om i viken der de var, skulle det endelig skje noe i andre enden for Vangen.

Les også: Vårfiske etter sultne og gyte klare gjedder – Guide av Truls Svendsen

– Vi hadde nok fisket 45 min og jobbet oss sakte rundt i viken for å prøve å treffe disse førleksgjeddene i ansiktet når jeg fikk det første hugget 30m unna. Jeg satte tilslaget og det var bomstopp før bellybåten tok en 180graders venning. Da skjønner man fort at det er større fisk. Gjedda tar noen tunge headshakes og svømmer kontrollert og sakte med meg på slep. Etter 30 sekunder bryter hun overflaten og jeg ser at dexter shaden er utenfor nesa på gjedda. Mest sannsynlig sitter den kun i en krok. Så jeg vender stangtuppen rett ned i vannet for at den ikke skal få noe moment på shaden og riste den løs over vann, forteller Vangen.

I slike øyeblikk kan det være greit å ha en god fiskekompis i nærheten med en håv, så sannsynligheten for å berge fisken blir litt større.

– Sondre er på vei i kajakken med håv mens jeg kjører rundt i små sirkler å holder så godt press jeg kan på fisken. Ved flere anledninger er den på vei opp i overflaten veldig nærme bellyen og jeg får sett den flere ganger. “Denne må være 10”.

Flere ganger beveger gjedda seg rett under finnene. Peder innrømmer at man kan bli nervøs av slikt. Heldigvis var kompisen Sondre rutinert nok til å posisjonere seg riktig, slik at presset på kroken kunne opprettholdes.

-“puuh”. Vi titter oppi håven og er begge ganske sikre på at denne kan være 10kg, i hvert fall veldig nært. Vi får lagt den i håven og tar av skaftet.

Vekta stoppet på 11kg – blank. En ekstremt flott fisk på 112cm og 10,28kg, når vekta av håven ble trukket fra. Etter en kjapp fotosession fikk gjedda svømme pent tilbake.

– Jeg har fått ganske mange store gjedder og vært med å lande enda fler, men man får en helt egen respekt for disse fiskene når man sitter i en bellybåt. Det kan anbefales! avslutter Vangen til Fiskeavisen.

Sondre Breian holder stolt frem dagens største gjedde. Fisken car 100cm+. Foto: Privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy