Hjem FiskeArtsfiske Daniel fikk sin fiskeart nr 120 og sin tredje norgesrekord!

Daniel fikk sin fiskeart nr 120 og sin tredje norgesrekord!

Av Redaksjonen

Det er ikke mange fiskere som kan skryte på seg 120 forskjellige fiskearter og tredje Norgesrekorder, men det kan Daniel Andersen (19) bosatt i Tomrefjord skryte på seg. Daniel er opprinnelig fra Skien, men har flyttet vestover for å dyrke hobbyen sin. Dette har resultert i flere flott fangster som har vært skrevet om i Fiskeavisen tidligere.

Daniel driver med noe som heter artsfiske som går ut på å få flest mulig forskjellige fiskearter til å bite på en krok. Arten kan ikke telles før den faktisk har hugget i kroken til fiskeren. Før søndag hadde Daniel 118 arter som han har greid å lure til å bite på kroken hans.
På søndagen fikk han en havmus som ble art nummer 119, og ikke lenge etter fikk han en skjellbrosme som ble art nr 120 på krok. Dette feiret han selvfølgelig med et skrytebilde på Facebook. Ikke nok med det så klarte han i dag å lande ny Norgesrekord på Skjellbrosme, den slo han med hele 5 gram. Skjellbrosmen på litt over 3-kilo ble tatt utenfor Molde.

Anderesen er ikke en helt ukjent fisker for Fiskeavisen, Noe av det vi har skrevet tidligere om er hans lange på over 30-kilo, eller en lysing på hele 11-kilo.

Historisk søndag resulterte i 120 arter på lista

Daniel oppsummerer den historiske søndagens i hans liv sånn:

– Vi ankret opp på 220 meter der det så fint ut å ankre opp uten å sette seg fast. Når vi fikk snørene uti, sa jeg til Jørgen at det første kommer til å være hågjel… Det tok bare 10 sekund før den var på.

Daniel fikk også en lange på 22-kilo

– Etter 10 minutters fiske, så biter det i andre enden hos Daniel, han starter med å sveive inn og etter en stund kommer det en fisk tilsyne og jeg må se tre ganger før jeg bryter ut “HAVMUS!!!” og sant skal sies at jeg var på gråten da jeg har prøvd i snart 2 år etter den fisken… Etter det var det bare hai, smålange og brosme… Men en fisk skulle ha litt størrelse. Ei lange på 22 kg hadde tatt den lille kroken min med reke… Her var det om å gjøre å ta det rolig! Den hadde tre utras ned før den ble med opp! Ikke helt frivillig vel og merke. Så rundt 11-12 tiden har Jørgen på en fisk… Og jeg får også på en fisk så begge står å sveiver, Jørgen sin kommer først opp og han skriker til “SKJELLBROSME!!” snøret mitt er hekta i taklet og skjellbrosma hans så vi kutta opp hele tacklet hans og mens han var på gråten og jeg i ekstase så kommer jaggu en Skjellbrosme til opp i vannskorpa! Art nr 120 var i boks!! Det ble noen tårer fra begge og en skikkelig klem måtte til for dette var helt sykt…. At jeg skulle klare de artene jeg hadde på årsmålet på første tur ville jeg ikke ha trodd!

Havmus

Målet var ny Norgesrekord på skjellbrosme

På mandagen bar det ut igjen for å forsøke å sette en ny Norgesrekord på skjellbrosme.

– Jeg reiste hjemmenifra kl 06 og da fikk jeg en melding fra samboeren til min far som lurte på hva jeg skulle. Jeg skal ha nrek (red.anm: Norgesrekord) på skjellbrosme sa jeg da, forteller Daniel til Fiskeavisen.

– Jeg ankom stedet. Ankret opp, agnet krokene og slapp ned i dypet. Det tok en time før første hai hadde tatt kroken. I løpet av de neste fire timene dukket det opp tre haier til.
Så kom det en vellkjent utras! Opp kommer en liten havmus og da tenkte jeg at idag, blir helt lik gårsdagen! Etter noen kjappe bilder så senket jeg agnet ned igjen og en time etterpå napper det kraftig i stanga. Jeg setter tilslaget og det svarer tungt i andre enden (til skjellbrosme å være). Da den nappet hele veien opp så mye og så kraftig så tenkte jeg at dette måtte være ei brosme, forteller Daniel.

Tidligere Norgesrekorden på skjellbrosme var tatt av Vilhelm Skilhagen på Nord-Statland 20.april 2008. Skjellbrosma hadde en vekt på 3,12 kg og en lengde på 67 cm.

Når det var 20 meter igjen reiser Daniel seg opp for å titte ned i vannet. Der kom det en fisk til syne, Daniel var fortsatt sikker på at dette var en brosme til den bryter overflaten.

– Når den bryter overflata ser jeg de to trådene under buken! Jeg går i svart i noen sekunder og drar den sakte til meg mens jeg prøver å beholde fatninga. Fingeren sklir inn under gjellene på den og jeg jubler av all min røst! Alt i alt ble det vell 4-5 utrolig høye “JAAAAA!!!!” på kort tid, forteller en lykkelig fisker til Fiskavisen.

Daniel kan ikke helt fatte hva som har skjedd og starter med måle fisken som har en samme lengde som den gjeldende Norgesrekorden. Da var det bare for den lykkelige fiskeren å snu snuta hjem og etter 30 min med båt, og 20 minutter med bil kom han seg endelig hjem og fikk veid fisken.

Skjellbrosme er en art i gruppen skjellbrosmefamilien. Den ligner på brosme, men har to ryggfinner. Den blir vanligvis ca. 60 cm lang, men kan bli opp til 110 cm.
Den er hovedsakelig nattaktiv, og lever av krepsdyr og småfisk. 
Den er en dypvannsfisk som i Norden fanges på 150-375 meters dyp, over myke substrater. Lenger sør og noen ganger i Norge kan arten komme inn på grunnere vann, men den kan også gå ned til 800 meters dyp
Kilde: Wikipedia

– Den var rett og slett sinnsyk! Jeg fikk tydelig beskjed om å ikke søle fiskeslim utover hele gulvet så jeg la en pose rundt en stor bolle og satte den oppå vekta. Jeg nullstilte vekta og la skjellbrosma oppi. 3125gr veide skjellbrosma!! Nok et jubelbrøl ble sluppet!!! Min tredje Norgesrekord var nå på plass! Nå sitter jeg 3-timer etterpå å klarer enda ikke fordøye følelsene, avslutter Andersen til Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy