Hjem Fiske Etterlyser observasjoner av Makrellstørje

Etterlyser observasjoner av Makrellstørje

Av Redaksjonen

(Fotograf: Martin Wiech / Havforskningsinstituttet)

Havforskningsinstituttet vil kartlegge mengden og utbredelsen av Makrellstørjen i Norge. For å gjøre det trenger de din hjelp. 

Til tross for at Makrellstørjen har vært fraværende ved norskekysten i lang tid, returnerer den nå fast på sommerbeite langs kysten vår. Bestanden har bedret seg kraftig internasjonalt, etter det lavpunktet som var et resultat av lang tid med overfiske og dårlig rekruttering. Nå vil Havforskningsinstituttet gjerne få tilsendt observasjoner av fisken i norske farvann. 

– Folk langs hele kysten bidro med gode observasjoner. Nå ønsker HI å fortsette data-dugnaden, med observasjoner fra og med 2019, der avhandlingen min slutter, sier Erling Boge, som i fjor skrev om Makrellstørjens retur i Norge i sin masteravhandling. 

All slags observasjoner 

Instituttet mottar gjerne alle typer observasjoner. 

– Om du ser fisk fra land, fritidsbåt, fiskebåt, bilferge, ekkolodd, undervannskamera i fjæresteinene eller hva som helst. Har du bilde eller video, setter vi ekstra pris på det, skriver de på sine nettsider. 

Skjema for innsending av observasjoner finner du her. 

– Fra 2012 har flere og flere makrellstørje observasjoner blitt registrert langs norskekysten, forteller Erling Boge. De roter seg ofte inn i oppdrettsanlegg. I fjor døde en Makrellstørje av å få en ROV i hode fra Oljeriggen Transocean Encourage. 

Du kan lese mer om Havforskningsinstituttets prosjekt her. 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy