Hjem Fiske Sommerfiske på Sørøya

Sommerfiske på Sørøya

Av Redaksjonen

Siste årene har vi hatt minst en årlig tur nordover på fiskeferie. Det har som oftest vært på sommeren, men vi har også hatt vinterturer. Å fiske i Nord-Norge er noe særegent, så det anbefaler en alle fiskeinteresserte til å oppleve.

Skrevet av: Kato André Bøe

(Video fra turen finner du nederst i artikkelen)

I år hadde vi sett oss ut Big Fish Adventure(BFA) på Sørøya som mål for årets sommertur. Vi har aldri fisket så langt nord om sommeren før. Sørøya er jo en plass mange drømmer om å fiske på. Mange mener at det er for langt å dra dit, men det er jo ikke tilfelle. Det er faktisk bare en liten flytur unna, så er du framme på en av Norges beste havfiskedestinasjoner, med hav og fantastiske fiskeplasser rundt hele øyen. Selv om du blir hentet på flyplassen når du ankommer, ligger faktisk campen i gangavstand fra der du stiger av flyet. Bedre kan det jo ikke bli.

Selv om det er lettvint med fly, bestemte vi oss for å kjøre oppover. May Liza har familien sin i Tromsø, så da passet det fint med siste overnatting der.

Etter 2 dager med svigermor, satte vi kursen mot Sørøya. Vi tok fergen fra Øksfjord, og ankom da BFA på ettermiddagen.

Når du kommer til BFA er gjestfriheten helt fantastisk. Du føler at de som driver plassen er din egen familie. Fantastiske folk, alle som jobber og driver der. Her føler du deg virkelig hjemme !

Vi hadde bilen fullstappa med utstyr. Planen var å roe ned første kveld, og få orden på alt utstyret. Det er lettere sagt enn gjort. En føler skjelven i kroppen. Abstinensen etter endelig å få testet sommerfisket på Sørøya, var ubeskrivelig. Etter en rask briefing med de dyktige guidene som jobber der, hoppet jeg og May Liza rett i fiskedressen.

Første økt vart derfor en fullsatset nattøkt etter kveita. Kveita kan vel i hovedsak være en dagaktiv fisk siden den jakter med synet. Siden det er lyst hele døgnet i Nord-Norge på sommeren, er det bare å gi gass. Sove kan man gjøre når man kommer hjem.

Båten vi skulle ha, er den norskproduserte Kaasbøll 760 med 150 HK. Dette er noen fantastisk sjøsterke båter. Vi har prøvd de flere ganger før, og de imponerer med sine sjøegenskaper hver gang.

Siden det bar mot natt, holdt vi oss litt nær campen. Stedet vi skulle fiske av var det May Liza som hadde valgt. På 2. driftet med død hel agnsei, fikk hun en drøy bøy i stangen. Prey Light jigger stangen, som var laddet med Prey Winder Pld 10, ga ho en morsom fight på turens første kveite. Ikke noe gigant, men en slik fisk på rett i underkant av 20 kg, ga en morsom fight på slikt utstyr. Showet var no i gang for fullt!

Den påfølgende uken hadde vi mye bra vær. Med bra vær på Sørøya, mener vi lite vind. Vi hadde flere turer etter kveita, og kveiter ble det på alle turene. Vi fikk til og med oppleve fisket på Storskalltaren den første uken. Det var en langtur, der vi var i båten fra 04:00 til nærmere midnatt. Ja, havfiske er ikke noe 08-15 jobb.

På denne langturen dro vi med totalt 3 båter fra campen. Guidene, Bilal, Hans Kristian, og Daniel i ene båten. Øyvind og Kim i den andre, og til slutt May Liza og Kato i båt nr 3. Her ute ble det landet mye bra fisk. Flere 20+ torsker, 10+ seier, og mange kveiter der Daniel dro den største. 163, 145, 139, 133 cm osv. En helt ellevill dag med havblikk, og mange jubelbrøl rundt om i båtene. Vi var kommet til himmelen.

De påfølgende dagene ble det fisket mye. Vi var også så heldige å få med oss Dr. Hook (Geir Sivertzen) ene dagen. Det var en veldig hyggelig fisketur, og det er morro å ha med folk i båten som er like gærne som oss selv. Like barn leker jo bra, og flere kveiter i båten ble det også. Dr.Hook og May Liza startet faktisk denne økten med kveite dobbelhogg, og da var jo dansen i gang.

Dr. Hook var på anlegget sammen med en gruppe på 9 personer. Det var fiskere han hadde med i en AIl Inclusive gruppe i 1 uke. En blanding av erfarne, og mindre erfarne havfiskere. Alle i gruppen hadde mål å få seg kveite, og alle fikk kveite den uka de var der. Det sier litt om fisket der oppe.

Selv sluttet vi å telle antall kveiter til båtripa når vi bikka 25 stk. Vi har derfor ikke tall på hvor mange vi landet de 2 ukene. Vi praktiser 99 % C&R på kveiter, så denne gangen ble ingen fisker med hjem.

På Sørøya kan du fiske etter mye annen fisk også. Steinbit vrimler det av, og de kan du få nesten overalt. Vi fikk flere ganger dobbelthugg, og slik blir det ikke akkurat dårlig stemning av.

På dypet rundt Sørøya svømmer det noen giganter av noen uer. Vi hadde også planer om ei økt etter de, men det ble ikke prioritert den gangen her.

Det er også ca. 900 vann med relativt stor ørret på øya. Vil du ha deg en pause fra havfisket, kan du rådføre deg med guidene hvilke vann det lønner seg å prøve ut.

Vi kunne skrevet i det uendelig om opplevelser vi hadde der oppe. Det var mange. Vi fikk og hilst på mange fiskefolk på campen vi tidligere bare har hatt kontakt med via nettet. Det var veldig hyggelig. Det er alltid moro å bli kjent med nye fiskere. Etter denne turen sitter vi igjen med mange fantastiske opplevelser. Fisket der oppe er jo sykt rått, og det er slikt som passer oss midt i blinken. For de som enda ikke har vært på Sørøya, så anbefales det å ta en tur dit. Vi skal iallfall Garantert tilbake ved en senere anledning

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy