Hjem Fiske Martin (8) fikk røye på 4.8 kilo

Martin (8) fikk røye på 4.8 kilo

Av Redaksjonen

Artur Klavins og sønnen Martin (8) har allerede gjort røyefiske til en fire-år lang tradisjon. Årets høydepunkt vil nok likevel være storrøyefangsten på 4,8 kilo. (VIDEO)

-Vi pleier å fiske røye hver vinter. Allerede 4 år som far og sønn, mens jeg har hatt tradisjonen i minst ni år, forteller Artur Klavins til Fiskeavisen. 

Røye-fascinasjonen er flerfoldig, forklarer Klavins. Den har fine farger, smaker godt til middag, og de største eksemplarer gir ordentlig fight på lett utstyr. 

Les også: Fantastisk røyefiske i Troms (Video)

-Martin ville fiske røye, derfor ordnet jeg det slik at vi fikk vært på fiskeplassen tidlig. Første napp var ca. Klokken åtte. 

Video av fangsten kan du se her: 

-Det var en god fight i ca. 5 minutter, og årets første storrøye for Martin, med sine 4.8 kilo, var landt. Sånne øyeblikk kommer han til å huske. Enda gøyere var det at det ble dokumentert på video, sier Klavins. Fisken ble tatt på Skogseidvatnet i Fusa. 

Les også: Fikk røye på over 8-kilo i Skogseidvannet

Turen var likevel ikke komplett; etter rundt 5 minutter nappet det igjen. Denne gangen var det Artur sin tur, med en storrøye på hele 5,6 kilo. De første timene landet de hele seks fisker på mellom 1,5 – 5,6 kilo. I tillegg ble det dratt opp en og annen matfisk. 

-4 fisk opp mot 1,5 kilo ble med oss hjem til middag. 

Klavins skildrer turen som en helt typisk bergensk vinterdag, muligens styrket av tilstedeværelsen i båt. Det var likevel ingenting å si noe på det gode selskapet, den gode fangsten, og opplevelsen totalt. 

-Vi var våte, men fornøyde.

Artur Klavins sin stor røye – Foto: Privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

En av fjorårets største røyer som ble tatt i Sverige. - Fiskeavisen.no 2. april 2020 - 19:17

[…] Les også: Martin (8) fikk røye på 4.8 kilo […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy