Hjem FiskeHaspelfiske Video: En enda villere kveitefangst for Fredrik

Video: En enda villere kveitefangst for Fredrik

Av Redaksjonen

Fredrik Christoffersen tok turen til brygga en plass i Sandnessjøen der han har vært så mange ganger før for å jakte på kveita igjen. Denne plassen har han fått kveite tidligere, noe som vi i Fiskeavisen har skrevet om også. Den gangen skrev vi om en kveite på 27-28 kilo. Nå har han fått på en enda større kveite, og denne også på film.

– Jeg hadde planlagt å fiske en plass der jeg hadde fått flere kveiter fra før, men da jeg kom fram var det så mye vind at det var umulig å fiske effektivt, så bestemte meg da å prøve en annen plass like ved som var i le for vind. Jeg sto og kastet en god stund, så kom det kom et lass med uv-jegere(dykkere) ca 100 meter unna meg. De begynte å gjøre seg klare og snart lå de og plasket i vannet. Jeg begynte og få dårlig trua. Og trua er det viktigste man har når man fisker kveite fra land, forteller Christoffersen til Fiskeavisen.

Se video av hele sensasjonen her:

Fredrik bestemte seg for å bytte sluk og satte på en crazy daisy 180gram i fargen fancy cola cacao med curly tail.

– Jeg kastet ut og da jeg hadde sveivet nesten helt inn så jeg en mørk skygge som fulgte etter sluken. Det var ei kveite. Jeg begynte og gå langs kaien for å få bevegelse i sluken, da jeg hadde gått en lite stykke inhalerte den agnet. Da var det bare å strammet opp snøret og sette tilslaget. Jeg trodde først det var en fisk på 10-12kg men det skulle vise seg å være et beist på 32kg noe jeg raskt skjønte da fisken var råsterk, forteller Christoffersen.

Les også: Isak(17) fikk en kveite på 209cm og 125kg (Video)

Det ble en intens kamp og fisken prøvde flere ganger og svømme inn under kaien, den hadde flere utras, selv om Fredrik la maks press på kveita.

– Jeg satte maks press på den for å få den opp til overflaten for og så geleide den langs kaien til en plass der den kunne taes opp. Kveita var ikke ferdig enda og med et byks satte den i et utras ned mot dypet igjen. Jeg begynte å bli sliten og frustrert over denne fiskens rå styrke og prøvde atter en gang å stoppe den. Nå med et solid grep om spolen som fortsatt gikk rundt tross alt. Etter mye slit og litt bannskap var kveita ferdig, jeg tok den rundt kaien og gikk ned på moloen der jeg satte kveite kroken i den og da var julekveita i boks, avslutter Christoffersen til Fiskeavisen.

Kveita på 32 kilo – Foto: Privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Disse sakene ble mest lest i 2019 - Fiskeavisen.no 29. desember 2019 - 20:51

[…] Video: En enda villere kveitefangst for Fredrik […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy