Hjem Fiske Vi tok en prat med Bjørn Tore Kjølholt fra Rosareke.no

Vi tok en prat med Bjørn Tore Kjølholt fra Rosareke.no

Av Daniel

Sjøørretfiske er veldig i vinden for tiden. Har vel vært det ganske lenge nå, og da føler vi i Fiskeavisen at det lønner seg å ta en prat med de erfarne i dette feltet. Denne gangen tok vi prat med Bjørn Tore Kjølholt som driver nettsiden Rosareke.no som er veldig populær. På Rosareke finner du tips til fiskeplasser, guider og Bjørn Tore sin personlige blogg.

Hvem er Bjørn Tore?

Bjørn Tore er en hårløs liten raring som elsker å fiske! Ved siden av manglende manke er jeg en lykkelig familiefar til verdens skjønneste 5 åring! Er levende opptatt av biologi , sjøørretkultivering og miljø.

På Rosareke.no finner man ekstremt mye god sjøørret tips og tips til fiskeplasser.
Vi i Fiskeavisen linker til og med til disse, men hva var det som fikk deg til å starte denne nettsiden/bloggen?

Kort fortalt så er det vel en blanding av et eksponeringsbehov og gleden av å dele. Ideen kom da flere og flere til stadig spurte meg om råd om sjøørretfiske. Hva skal jeg fiske med? Hvor skal jeg fiske? Hva skal jeg fiske med osv osv. Da tenkte jeg at det enkleste er å få det ut på en side så sparer jeg masse tid. Så feil kan man altså ta for spørsmålene har blitt fler ?

For veldig mange fiskere er de gode fiskeplassene veldig hemmelig.
Har du røpt alle godplassene på Rosareke? Eller har du noen hemmelige plasser fortsatt?

Hehe godt spørsmål! Ja er svaret jeg har nok beholdt noen gode plasser for meg selv. Utfordringen blir å holde det hemmelig. Jeg har en svakhet for folk som ikke helt får det til, de frustrerte. Om de spør om en god plass så ligger hemmelighetene løst. De plassene jeg har delt skjuler det seg og hemmeligheter, man må vite akkurat når ?

Du fisker både med haspel og fluestang.
Hva er grunnen til du velger å fiske med begge og hva liker du best å fiske med?

Hva er grunnen til du velger å fiske med begge og hva liker du best å fiske med?

Du glemte havfiskestang, pilkestang, isfiskestang, surfcaststang og bambusstang med mark og dupp. Liker å kalle meg en sportsfisker og er dypt fasinert av alle former for fiske. Jeg velger det utstyret og metode som er best i forhold til sted, art og sesong. Når det er sagt så er det nok fluefiske som ligger mitt hjerte nærmest. Det er noe magisk med hvordan man kan få den lina til å fly under forskjellige forhold. Man blir aldri utlært som fluefisker eller fluekaster.

Nå begynner sjøørret sesongen å starte for fult.
Hva er dine tips til de som skal ut nå?

Les deg opp på det grunnleggende! Hva du skal fiske med, hvor og når. Har du kunnskap om disse tre elementer så vil du lykkes! Et annet viktig ting er presentasjon av agnet. Fisker du med sluk så se hvordan den går i vannet. Alle sluker har en sweet spot på hastighet, der de beveger seg best, ikke glem spinn stoppen! Det samme gjelder flue, varier hastighet og teknikk på returen. Det er ofte marginalt som skal til før fisken tar, varier til du treffer!

Hva er det du ikke kan dra på fisketur uten?

Snus ?

Hva kan vi forvente av Bjørn Tore  og Rosareke i 2017?

Vi er jo en utgave av samme sak så jeg får svare for begge. Rosareke har utviklet seg fra en liten hobby til å bli en ganske stor blogg med utrolig mange faste lesere. Det som blir utfordrende i årene som kommer er balansen med en privat blogg som også er på vei til å bli litt mer kommersiell. Det tar jo fryktelig mye tid det å skrive, ihvertfall for en som er dyslektiker ? så en eller annen plass må jeg hente litt kapital og fiskeutstyr for tiden brukt. Rosareke har blitt mer en bare en hobby. Det er en livstil, en vei til et mulig levebrød og en hyggelig forpliktelse til mine lesere.

Dere kan forvente er en entusiastisk sjøørretfisker som ned på nerde nivå vil dele på kunnskapen! Det beste i hele verden er når noen får fisk fordi rådene de har lest har fungert. Når det skjer er jeg en lykkelig blogger!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Video: Sportsfiskeskolen | Sjøørretfiske med bombarda - Njff - Fiskeavisen.no 17. oktober 2022 - 22:16

[…] med bombarda. Han går også inn på kasteteknikken med bombardadupp og helt til slutt forklarer Bjørn Tore hva bombarda fiske […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy