Hjem Fiske F*CK ISFISKE – TAILORED BAITS

F*CK ISFISKE – TAILORED BAITS

Av Redaksjonen

Det er den tiden på året. Isen har tatt grep på de fleste sjøene på disse trakter og mange har allerede hatt premiere på isen i år. Dette er alltid en deprimerende tid for undertegnede, ja jeg drar meg ut på isen for å stilne abstinensene litt men for meg er ikke isfiske like givende. Så når jeg fikk høre at ene sjøen jeg har brukt mye tid på i år fortsatt var åpen var jeg rask med å dra fram kajakken fra vinterhiet sitt og dra meg ut på sjøen. En siste spinnfisketur!

Tekst og bilder av: Stian Slora

Jeg kommer frem til vannet ca 07:45, det er fortsatt mørkt så jeg gjør klart alt og sitter og venter på at det skal lysne. Det blåser godt og jeg må krysse hoved bassenget for å komme til mine god plasser så at det er mulig å se noe er en fordel. Årets sesong har jeg dedikert til abborfiske for det meste og det var det jeg var ute etter i dag også, men da det er lavtrykk og temperaturen i vannet svært lav tok jeg såklart med gjeddestanga og et par av mine nybakte shads for testing.

Jeg starter på en plass jeg har hatt svært godt fiske, med en abbor på 50cm i topp i år. Jeg tester det meste i arsenalet, Texas riggede creaturebaits, Carolina, dropshot, chatterbaits og min egen TailoredBleak som har levert så bra i år. Fikk en 38cm fotball på bleaken og et par kontakter på dropshot på fire timers fiske i det området. Jeg visste at de var der, jeg så de på sidescan og downscan, men de var bare ikke i humør.

Jeg er en fisker som legger ned mye tid på det jeg tror på, og som kajakkfisker hvor man ikke kan fiske av en hel sjø av denne størrelsen på en dags fiske som man kan med båt, så er man tvunget til å planlegge turene nøye, og det gjør at jeg gir mine utvalgte plasser mer tid og ikke flytter meg etter en halvtime uten kontakt med fisk. Jeg tror dette har vært nøkkelen til min store suksess i år. Jeg har hatt et utrolig godt fiskeår med tre gjedder over ti kilos grensen og tre abborer over 1500gr i kajakken, noe jeg er utrolig fornøyd med!

Siden abboren ikke var på hugget bestemte jeg meg for å dra ut på grunnene pelagisk og prøve meg på gjedda siste timene. Er abboren av kan det være en indikasjon på at gjeddene er på hugget, det har jeg fått erfare et par ganger tidligere i år og en dårlig abbortur har endt som en knallbra gjeddetur isteden, Så ha alltid med en stang til gjeddefiske. I denne sjøen er det sik, og den leker på denne tiden så planen var å lokalisere den og gnu der til det ble mørkt. Fant siken på 8-9m og ankret opp på grunntoppen på 5m og begynte å kaste utover kanten på grunna. Dette kan være et svært tøft fiske med veldig få kontakter, men hugga er ofte svært brutale og snittstørrelsen er ofte veldig god.

 En time går uten mye tegn til liv, plutselig smeller det til så inn i helvete i spinstoppet over kanten til grunna jeg ligger på og jeg kjenner umiddelbart at dette er stort. Jeg får ikke rikket fisken en cm, et par seige tunge headshakes før den begynner å presse ned mot dypet. Det går en stund hvor fisken gjør som den vil og tar line i alle retninger og jeg begynner å tenke 15kg+. Men jeg vet at i denne sjøen er de utrolig sterke i forhold til størrelsen så jeg forsøker å dempe forventningene. Etter en stund får jeg pumpet fisken opp mot overflaten og innser at dette muligens er årsbeste. Gjedde håven lå igjen hjemme så denne måtte landes for hånd, den gjør et siste utras før jeg får hånden inn i gjellelokket og løftet den opp i kajakken. Det er så magisk! Jeg finner fram veienettet og legger fisken forsiktig oppi så den kan ligge i vannet imens jeg rigger kamera og finner fram vekta. Den dro vekta til 12030gr! (etter at veienett vekta er trukket fra) et par raske bilder og fisken får svømme videre igjen, det var to grader i lufta så fisken klarte seg fint og kom seg raskt av gårde igjen. Turen var reddet og kanskje abstinensene stilnet en liten stund framover.

Dette ble første og siste gjedda denne turen. Den tok en TailoredShad22 V2, besøk gjerne siden min på facebook (tailored baits) eller følg @tailoredbaits på instagram for å følge mitt fiske og betesbygge.

Skitt fiske!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy