Hjem Fiske Didrik fikk legendarisk storørret i Randselva

Didrik fikk legendarisk storørret i Randselva

Av Redaksjonen

Didrik Skinner Bækkevold fra Hønefoss ville prøve seg på den legendariske storørretstammen i Randselva. Jaggu fikk han møte på en også! I mørket alene langs elva landet han en hannfisk på 85 cm og en vekt på over 7 kilo.

Storfangst i Randselva Fredag 04.09.2020

– Fredag 04.09.2020 bestemte en kompis og jeg oss for å prøve en tur etter storørreten i Randselva som er smått legendarisk for sin storørretstamme som trekker opp elva for å gyte nå på høsten. Vi møtes ved Frølich, som er nedstøms den gamle militærleiren Hvalsmoen, og monterer fluestengene våre, forteller Bækkevold til Fiskeavisen.

Det var lite vann i elva, så vannhastigheten var lav, så lav at kompisene ikke helt hadde trua på at det store skal skje.

– Det er sein ettermiddag og det skumrer ganske raskt mens vi fisker oss sakte nedstrøms. Dette draget skjer det ingen ting for noen av oss… Kompisen velger å reise hjem, men det er fortsatt relativt tidlig så jeg bestemmer meg for å reise litt oppstrøms i elva til Lundstadfossen, hvor jeg har tatt flere fine ørreter de siste årene, forteller Bækkevold.

Det hadde blitt skikkelig mørkt når Bækkevold rigget opp slukstanga langs Randalselva, med en wobbler av slaget Rapala BX Minnow S 10g, før han tuslet ned til elva.

Les også: Hva har skjedd med denne lille feite ørreten

– De første kastene går uten at det skjer noe, men etter snaue 20 minutter smeller det til skikkelig. Stanga går rett i helspenn og det raser ut sene fra snella! For en følelse! Det finnes ikke tvil, dette er en grov ørret! Det bruser i blodet og ei høyt tydelig «JAAAAA, DER SITTER’N» runger så høyt over elva at både rådyr og ugler antagelig fikk angst, forteller Bækkevold.

Fisken raste først nedstrøms drøye 20 meter og begynte å stange rundt nede i dypet. Bækkevold fikk etterhvert lagt nok press på den så den kom litt opp i den relativt sterke strømmen.

– Dette likte ikke fisken særlig, for det kom enda ett heftig utras og fisken tar nye metre med line! Etter dette fikk jeg den sakte inn på et litt roligere parti i elva. Da begynte brytingen for alvor! Den ville ikke inn på grunnere vann og det kom flere små utras hvor fisken prøvde gå ut i sterkere strøm igjen, men her hadde jeg overtaket, forteller Bækkevold.

Til tross for at Bækkevold enda ikke har sett fisken, er fiske-skjelvinga allerde godt i gang nå.

– Jeg hadde hørt den plaske med halefinnen i overflaten noen ganger, men det var såpass mørkt at det var umulig se hva som foregikk. På dette tidspunktet tenkte jeg at jeg i hvert fall ville få sett fisken, i tilfelle den skulle dette av eller sena ryke, forteller Bækkevold.

Les også: Håven knakk da storørreten skulle håves

Bækkevold klarte kåle opp mobilen fra vaderen og fikk slått på lommelykta, og lyst utover Randalselva.

– Den følelsen når jeg så det digre beistet var ubeskrivelig. Det jeg for litt siden trodde var den store skjelva var bare barnemat. Det var nå skjelva virkelig kom for fullt, forteller Bækkevold.

Bækkevold fikk lagt vekk mobilen  i vaderen igjen og begynte å tenke på hvordan han skulle få denne i havn.

– Håven lå på land bak meg, men den turte jeg ikke å bruke nå… Da var det bare å få skrudd på litt mer brems og rygge rolig opp på land. Fikk dratt fisken rolig mot land hvor og fikk fisken inn til vannkanten. Jeg så at fisken lå stille, la stanga ned på bakken å fikk tak i finna på fisken og slengt den oppi håven! Den følelsen når jeg fikk det gode greper rundt finna var helt sjuk! Noe så grovt!, forteller Bækkevold.

Bækkevold var helt alene og tenkte han måtte få litt hjelp her nå. Han ringte til kompisen han hadde fisket med litt tidligere, men han hadde allerede kommet seg hjem.

Les også: Topp 5 wobblere etter ørret i elv

– Jeg ringte da til ei venninne som jeg visste også hadde hvert i elva denne kvelden. Hun hadde nesten kommet hjem, men hun snudde så jeg fikk hjelp til bilder, veiing og måling, forteller Bækkevold

– Når jeg sitter i elva med fisken i håven føler jeg en så syk lykke og deilig følelse. Stjerneklart og brusing fra fossen! Sitter bare å ser på den digre fisken jeg akuratt har fått. Denne følelsen og dagen kommer jeg til å huske resten av livet, forteller Bækkevold.

Når Bækkevold kommer hjem slår det han at dette er nok mest sannsynlig den største ørreten han noengang kommer til å få.

Les også: Ørretfiske for nybegynnere

– Litt rar følelse egentlig, men utrolig deilig! 7,4KG! Helt sjukt, avslutter Bækkevold.

Fisken ble tatt klokken 22:00 i Randalselva, var en hannfisk på utrolige 85 cm med en vekt på solide 7,4 kilo.

Ved å følge Fiskeavisen på Facebook, så kan du holde deg oppdatert på det siste som skjer.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy