Hjem Fiske Havål på over 180 cm ble rekord for Jørgen Fulsås

Havål på over 180 cm ble rekord for Jørgen Fulsås

Av Redaksjonen

Jørgen Fulsås startet kvelden med å pakke ned fiskestanga og resten av utstyret, for så å reise av gårde til en helt ny plass. Han hadde nemlig funnet et sted lovende for havål på et sjøkart.

– Jeg rigget en makrellfilett på kroken og kastet ut agnet. Tiden går, jeg sitter og nyter stillheten. Var mye dyreliv rundt der jeg satt den kvelden, var alt ifra niser til ugler som satt og pratet, forteller Fulsås til Fiskeavisen..

Mens Fulsås sitter og nyter lydene fra dyrelivet, dukker det opp en lyd som ikke tilhører noe dyr. Snella begynner plutselig å gnåle.

– Etter ca en time begynte det å tikke i snella, så jeg tok opp stangen for å være klar til å sette mothugget. Fisken tar enda litt mer sene og jeg klinker til og presser den opp fra dypet. Opp kommer den første havålen for kvelden. Fikk den i håven etter en liten kamp og er klar for å ta bildet, måle og veie. Viste seg å være ca 140 cm og ca 4-5 kg.

Fulsås synes det beste er å se fisken få livet tilbake og svømme ned til dypet igjen.

– Fornøyd som jeg var rigger jeg opp en ny makrell og kaster ut på nytt.

Tiden går og naturen viser seg fra sin beste side. Kvelden var helt perfekt med lite vind og ikke regn, men lite visste Fulsås at kvelden skulle ta seg til nye høyder.

– Bare en halvtime etter jeg kastet ut agnet for andre gang begynner snella å tikke igjen. Snøret raste i full fart ut og jeg setter mothugget. Med en gang visste jeg det må være stor fisk. Det sto helt stille og jeg kjente bare tunge lange drag helt i begynnelsen.

Denne fisken var tung å dra opp for Fulsås!

– Etter en lang og fin kamp kom den til slutt opp, og viste seg å være et monster av en havål på hele 181 cm og 17,12 kg.

Det er ikke alltid like lett å håndtere en vrien havål helt alene, men Fulsås greide til slutt å få tatt et greid bilde før han fikk satt den ut i havet igjen.

– Den havålen knuste den gamle personlige rekorden med hele 13 kg. Adrenalinet pomper for fullt og kvelden var reddet. Jeg har studert og planlagt havålfiske i flere uker nå. Dette var første gangen jeg satset på denne arten aleine. Ny stang og snelle var kjøpt inn akkurat til dette fisket. Har vært mye rigging av utstyr og tackle for å bli helt klar når jeg første dro ut og fisket.

Fisket etter havål skjer på natterstid og virker ikke noe mindre spennende etter forklaringen til Fulsås.

– Havålen er så spennende å fiske etter, da dette er en av de sterkeste fiskene vi har langs norskekysten. Det som skiller denne arten fra andre fisker er at den rygger med like stor kraft bakover som den svømmer framover med. Høsten er da havålen er aktiv i nattemørket, men mulighetene er store for å få andre arter også. Dette var ikke min siste tur i år.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy