Hjem Fiske Video: Se Victoria(11) kjøre storlaks

Video: Se Victoria(11) kjøre storlaks

Av Redaksjonen

Victoria på 11 år landet onsdag årets hittil største laks i Enningdalselva, eller berbyelva som den blir kalt.

Tekst, film og foto: David Thowsen

På grunn av den ukjente laksesykdommen, som har fått navnet «Red skin disease», har det denne uken vært et forskerteam i elva for å ta prøver av fisk.

Dette fiske fikk Victoria bidra til. Pappa David, har fisket i elva siden han var 18 år, han er nå 35, så det har blitt noen år. Oldefaren var aktiv i den samme elva, siden AJFF Halden begynte å forvalte fisket på midten av 80-tallet, og var i mange år leder av elveutvalget.

Victoria ble første gang medlem i AJFF Halden når hun var 2 dager gammel, og fikk sin første fiskestang når hun var 2 uker. Det er derfor mye følelser knyttet til elva og laksefisket, noe som kommer tydelig frem i videoen.

Onsdagen var regntung, og elva steg kraftig. Det har vært en bra start på fisket i elva, og når de verste abstinensene til far hadde lagt seg, så var det på tide å la Victoria prøve seg.

Pappa som vanligvis kaster flue, fikk lånt en haspelstang til Victoria av kameraten Terje. De første kastene kastet pappa ut, for å komme over på den andre siden av elva. En stor og tung laksestang var ikke lett å kaste med tenkte far. Etter noen kast ga han stanga til Victoria og sa «Du får prøve sjøl, kanskje du har bedre lykke».

På første kastet så smalt det til! Det vinet til i snella i noen vannvittige utras. Kompisene Terje og Ragnar kom til og tok over kameraet. Fisken smalt til i overflata som en torpedo, og gjorde nok et vannvittig utras.

Det er ikke bare bare for ei lita jente på 11 år, og få inn en storlaks. Pappa hjalp til med landingen av fisken, og kompisen Terje fikk den i håven. Det ble noen geldeshyl og gledestårer, og alle 4 hadde «lakseskjelven». Denne bikker 10kg! Det var det ikke tvil om.

I hui og hast fikk vi så fisken over i et «seil» og fikk båret den til tanken. Deretter ble fisken avlivet og veid. Det var en hannlaks på hele 11,5kg. Pappas personlige rekord er på laks er 8,4kg, så denne ble knust!

På  grunn av at forskerteamet skulle ta diverse prøver, fikk vi ikke tatt bilder før etter prøvene var tatt. Victoria fikk være med å dissekere fisken og se alle prøvene bli tatt. Deretter fikk hun holde den store laksen.

Nå krysser vi fingrene for at bidraget hjelper til å løse mysteriet med laksesykdommen.

Det blir ikke siste gangen Victoria fisker laks. Fra før av har hun fått flere sjøørret, og ønsker seg nå vadebukser og fluestang.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy