Hjem Fiske Ferietips: Heggdal Fjord -og Fiskeferie

Ferietips: Heggdal Fjord -og Fiskeferie

Av Redaksjonen

Er du på utkikk etter et sted å feriere i sommer, et sted der du kan være på sjøen eller være på fjellturer, da kan Heggdal Fjord -og Fiskeferie være plassen du bør besøke i sommer.

Fiskeavisen tok i mai turen ut til denne destinasjonen, som ligger på Otrøya utenfor Molde. Her skulle vi få oppleve både gjestfrihet, fine hytter og godt fiske. Vi vil i denne artikkelen presentere dette stedet, slik at også andre kan få lyst til å ta turen ut på denne øya på romsdalskysten.

Foto: Heggdal Fjord -og Fiskeferie

På dette stedet kan du bo i hytter, eller i en leilighet. Om du er bare et par, eller stiller med hele storfamilien, så skal det finnes noe som passer for deg.

Bor du i en av hyttene, blir du boende nesten helt nede ved sjøen, den nærmeste ligger 50 meter fra havna. Utsikten fra terrassen øker trivselen med å være på et slikt sted. Hyttene har god standard, og gjør et besøk meget hyggelig.

Hyttene har forskjellige størrelser, den minste har plass til 6 personer, den største har sengeplass til 10 personer. Det som er felles med alle hyttene, er at de har alt du trenger.

Kommer du sjøveien, har de også en gjestbrygge. Da vil du kunne disponere et sanitæranlegg med både toalett og dusj. I havneleien, som ligger på 150 til 200 kroner, alt etter størrelse på båten, får du også landstrøm.

Havna er et område som du kanskje vil bruke mer enn du aner. Her har de etablert et område for håndtering av fisk, en skikkelig sløyebenk, med alt det du trenger. Sløyebenken er såpass stor, at her kan flere jobbe samtidig. Her kan fiskeskrønene fortelles, samtidig som fisken på en trygg måte ivaretas.

På kveldene er det fint å være nede ved havna. Du kan bade i badestampen, som er satt opp nesten helt ute på vannkanten. En bar med alle rettigheter, gir deg mulighet til å nyte noe godt å drikke, samt møte andre ferierende. Hvorfor sitte på hytta, når du kan dele opplevelsen med andre i stampen eller i baren.

Du kan leie båter av forskjellige størrelser. Her kan du velge mellom 15 og 21 fot.  En del av båtene har montert både GPS og ekkolodd. Hvis du ikke ønsker båt, kan en kaiak kanskje være et alternativ.

Romsdalsfjorden rommer en rekke fiskearter og fiskeplasser. På dette stedet kan du velge om du vil fiske fra land, eller om du vil bruke båtene for å komme deg på en av de andre fiskeplassene. Heggdal forteller deg gjerne hvor du skal dra om du ønsker sei, lyr, hyse, lange, torsk eller steinbit. Mange kommer hit på sommeren for å fiske lysing. Denne fjorden er viden kjent for lysingfiske.

Hvis det ikke frister med en tur på sjøen, finnes det en rekke fine steder der det går å få slitt litt på fjellskoene. Otrøya er et fantastisk område for de som liker å vandre i fjellet. Her kan du ta de lettere turene opp til 200 meter over havet, eller bryne deg på de litt mer krevende toppene, som ligger opp mot 750 meter over havet.

Midtsundtrappene, med sine 2200 trappetrinn har blitt en attraksjon. Her får du en rekke turmål, som har forskjellige vanskelighetsgrader.

Samme hva du velger, får du oppleve romsdalskysten, med bratte fjell og vakker natur.

Ønsker du å gjøre noe annet enn å fiske en dag, kan du også leie sykler. Da kan du få en fin tur rundt på disse små øyene.

Fiskeavisen takker for at vi fikk oppleve denne destinasjonen, og vi kommer gjerne tilbake.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy