Hjem Fiske Steinfluene er på plass, det samme er fluefiskerne

Steinfluene er på plass, det samme er fluefiskerne

Av Redaksjonen

Et godt vår tegn er jo når insektene begynner å komme. Dette er nok årets høydepunkt for en fluefisker som lever og brenner for å imitere disse krypene. I slutten av påsken skulle gutta i Secretriver.no oppleve årets første klekking. Og når det er klekking på åpent vann, så betyr det vakende fisk!

Påsken var nesten over og været har vært så bra at guttene i secretriver.no måtte komme seg ut på fisketur.
De visste at dette vår/vinter fiske er meget kilent. Fisken er treg, vannet er kaldt og lite klekkinger var forventet.

Øivind var en tur med sin 2 år gamle sønn uka før, og gjorde et par interessante observasjoner da det gjelder insektsliv i vannet. Siden været har vært mellom -17 og -9 om natta ville ikke innsektene bli mange. Men kanskje det er mange nok til et spennede fiske likevel tenkte de.
Vel ankommet registrerte de is langs kantene og sol på mudderbankene. På mudderebankene fiskes det godt tidlig da myggen begynner å klekke. Myggen syntes nok at det var for kaldt, ingen individ var villige til å bryte overflata for å utforske den andre siden av vannoverflata, så myggen forble under vannskorpa. Steinfluene er tidligere ute her, enn det myggen er. Så de skiftet taktikk og lokalisjon, gikk ned hvor det var mere steiner og maks 1 m dybde. Langs iskanten nedover ble det observert bra med steinfluer som kravlet seg opp fra vannet og på isen. Isen lå godt ut ifra land, men med noen åpninger hvor de kunne lure seg uti i det kalde vannet.


VAK
ropte Frode. Jammen var det ikke en fisk oppe. Det så ut som et myggvak sa Andre. Vi fisket på denne fisken uten noe hell forteller Øivind Haugen til  Fiskeavisen. Da var det bare å gå ned på fortommen til 0,10 fluokarbon. Og lange flyt, deadrift. Ingen hell.
Øivind skiftet igjen taktikk og valgte å bruke 0,12 med opphenger. Ei flue som erfaringsmessig fisker bra denne på denne tida. Denne flua flyter veldig dypt, ventet med å bevege flua til den var tippet under vann. Stramet opp snøret og gjorde et par dir med stangtuppen, dette likte fisken, den gikk opp og tok flua i et jafs. Stor var den ikke og sterk var den heller ikke, men det var ÅRETS FØRSTE. En magisk milepæl og en fantastisk god start på en ny sesong. Vellykket dag med godt kammeratskap, godt vær og fisk.

Endelig vår!

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_22]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy