Hjem FiskeguiderHavfiskeFiskeskolen Fiskeskolen sesong 4, episode 7: Med agn etter skjellbrosme

Fiskeskolen sesong 4, episode 7: Med agn etter skjellbrosme

Av Redaksjonen

De store hav- og fjorddypene våre skjuler mange merkelige former for liv, inkludert en del fiskearter folk flest aldri har hørt om og enda mindre sett i levende live. En av disse snåle dypvannsfiskene er skjellbrosme, en art som fiskes kommersielt nedover i Middelhavet, men som også finnes så langt nord som til Norge.

Skjellbrosmene er ikke direkte uvanlige her til lands, da de tas både som bifangst i det kommersielle garn- og linefisket og av artsfiskere med stang og de rette koordinatene, primært utenfor Trøndelagskysten. Å slumpe over en skjellbrosme når du er ute med pilken kan du likevel bare glemme. Skal du fiske målrettet etter arten er det dypt vann, riktige bunnforhold og relativt beskjedne agn som gjelder.

Flere videoer fra Fiskeskolen her.

I episode 7 av Fiskeskolen er fremdeles Knoll og Tott splittet opp, og John Ivar Askevold må bli igjen hjemme mens Endre Hopland lader sveivearmen for fiske på over 400 meters dyp. Også denne gangen fiskes det lokalt og med god avstand til nærmeste medmenneske.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy