Hjem Fiske Forventningene var ikke der, men det var rekordfisken

Forventningene var ikke der, men det var rekordfisken

Av Redaksjonen

Ofte når du minst aner det, så sitter rekord fisken på andre siden av snøret. Det skjedde nettopp Marianne Akerhei fra Vadsø når hun skulle delta i en sjøørretkonkurranse i Tromsø-området

– 11-12 mai var det sjøørretkonkurranse i Tromsø-området. Jeg våknet opp lørdag morgen uten forventninger til fiskebitt i det hele tatt. Så feil kan man ta!, forteller Marianne til Fiskeavisen.

Hun hadde koblet opp fluestanga si en Hardy shadow enhåndsstang og knytt på en lakserosa pattegris, bestemte og bestemte seg for å prøve lykken et stykke unna de andre deltakerene.

– Rundt bena mine svømte det flere krill, så valg av flue føltes riktig. Ingen hadde foreløpig sett eller kjent noe tegn til fisk. Både kast en og kast to ga meg tang på kroken. Etter et par hurtige inndragninger på kast tre, trodde jeg at jeg nok en gang hadde satt flua fast i bunnen. Problemet var bare at det jeg trodde var bunnen plutselig begynte å svømme hurtig utover og fikk stangtuppen til å bøye seg kraftig. Da det gikk opp for meg at det ikke var tang, men en sulten sjøørret på kroken, forteller henne.

Da var det bare å rope på fiskekompisene Vegard Gjelsvik og Martin Røste hun hadde med seg. Hun forstod raskt at hun ville trenge hjelp med å håve denne krabaten i land.

Marianne holder stolt frem sjøørreten sin på 5,42 kilo

– Røste er min trofaste fiskekompis, som er vant til at sjøørretene jeg drar i land i Tromsø ikke er av den store sorten. Han kom tuslende bortover for å bistå med håving, men fikk opp tempo og adrenalin da han innså at dette var en fisk med noen kilo på baken, forteller Marianne.

– Kampen varte i 30-40 min, og med puls på minst 350 og krampe i høyrearmen kunne jeg endelig juble høyt, og gledestårene rant. Jeg har sannsynligvis tatt mitt livs største sjøørret på flue, og at det attpå til skulle skje i en konkurranse er helt vanvittig. Det førte til en splitter ny Guidline ULS hybrid, men den fineste premien var det 77 cm lange sølvet på 5,42 kg, avslutter den lykkelige fiskeren til Fiskavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Rekord lyren til Fredrik ble ikke veid! - Fiskeavisen.no 19. april 2020 - 22:18

[…] Les også:  Forventningene var ikke der, men det var rekordfisken […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy