Hjem Fiske Sluk bonanza i Sverige – Går for 1000kr stykke

Sluk bonanza i Sverige – Går for 1000kr stykke

Av Redaksjonen

Baitbox er en kompisgjeng som startet med produksjon av fiskefilmer for ti år siden. Men etter noen år bestemte Simon Ekdahl, en av medlemmene, seg for å utvikle egne sluker. Disse slukene har den siste tiden eksplodert i Sverige, og når han lanserte 2018 kollisjonen på nettsiden sin, crashet hele nettbutikken grunnet den store pågangen. Slukene ble revet bort på rekordtid.

På grunn av den store pågangen har han også lagt ut noen av slukene på en auksjonsside, hvor de blir solgt for over 1000 krone.

Selv med en så ekstremt høy pris, fortsetter slukene å være veldig populære. De er kjent som det hemmelige våpenet du er nødt til å ha i slukeska.

Vi måtte nesten få Simon til å fortelle oss om deres historie, så vi kontaktet han på Instagram. Han hadde ingenting i mot å fortelle om Baitbox og slukene sine.

Foto: privat

– Vi er Baitbox, en av de større svenske fiskekanalene på Youtube. Kanalen består av mine tre venner Jonassa, Jens og Dogge, samt meg selv, Simon Ekdahl.

Det hele begynte for nesten 10 år siden da vi begynte å dokumentere fiskereisene våre. Mest for vår egen skyld, slik at vi kunne ha noe å se tilbake på når vi ble eldre eller når vintermørket seig seg innpå på det sterkeste.

Den tanken gjelder fortsatt, men vi har de siste årene blitt bedre på inkludere seerne våre, og blitt bedre på å fortelle om hva som skjer på reisene våre.

VI forsøker å fange hele opplevelsen på film og ikke bare selve fisket. Derfor handler filmene også mye om det som skjer rundt. Det er reisene til og fra fiskeplassene, opp og nedturer, det handler om naturen, om matlagning i villmarken, om alkoholen og om vennskapet. Foruten filmproduksjonen på Youtube lager vi våre egne fiskesluker.

Jeg som er utdannet sivilingeniør har alltid hatt en brennende interesse for produktutvikling og har lenge hatt visjonen om å skape den perfekte fiskesluk. Det hele begynte for hele syv år siden, da jeg så ned på utstyret mitt og la merke til at ingen av dem hadde hold seg til sitt originale design. Jeg hadde gjort om alt av utstyr som lå der. Det var ekstra øyer, refleksteip og egen maling og mønstre. Jeg tenkte at om jeg ikke er fornøyd med det markedet har å tilby, burde jeg kanskje lage mitt eget, akkurat slik jeg ville ha det.

Etter mange måneder med arbeid og testing av ulike modeller, utviklet jeg fram en liten spinner på 12 gram. Spinneren rørte seg utrolig forførende i vannet og uansett hvor vanskelig det var å få fisk i vannene jeg testet den i, virket det som det alltid smalt på en fisk når jeg brukte det nye agnet. Man behøvde nesten bare å slenge det ut, så smalt det. Jeg valgte derfor å kalle denne nye spinneren ”Bomben.” På grunn av filmene våre på Youtube fikk flere øynene opp for spinneren. Modellen har blitt mer populær gjennom årene, mye takket være alle de personene som har kjøpt den fra oss og rapportert om hvor fra fisket har vært med den. Ryktet har spredt seg som ild i tørt gress blant ørret og røyefiskere i Sverige.

Ettersom store deler av sommerhalvåret går til fiske og produksjon av filmer, tilegner jeg vinterhalvåret, Oktober til og med Mai, til å lage agnet.

Tross 8 lange måneder med produksjon så ble hele års-kolleksjonen 2018 utsolgt når vi åpnet nettbutikken vår baitbox.se i midten av Mai i år. Det ble totalt kaos, hjemmesiden krasjet, og mange fikk ikke kjøpt seg spinneren før de var helt borte.

Alt utstyr uten om ett eksemplar av respektive farger selges til faste priser via vår nettbutikk. Disse siste eksemplarene selges i stedet til høystbydende via nettauksjon på handelsplattformen Tradera. Og når tilgangen er så utrolig begrenset, og etterspørselen er så stor, så går prisene opp.

Å betale over 1000kr for en spinner kan ved første øyenkast virke utrolig dyrt. Men om det er Baitboxbomben som er det hemmelige våpenet for å gjøre at fiskereisen går fra en total fiasko til å bli en stor suksess, så kan det vel være verdt investeringen.

Og kan man egentlig sette en pris på et fantastisk fiskeminne man beholder resten av livet?
Avslutter  Simon Ekdahl til Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Når det er kun Taco sluken som fungerer - Fiskeavisen.no 1. oktober 2018 - 22:38

[…] Les også: Sluk bonanza i Sverige. Går for 1000kr stykke […]

Svar
Baitbox sluker solgt til over 14.000,- på auksjon - Fiskeavisen.no 5. juni 2019 - 21:28

[…] skrev allerede om dette i fjor “Sluk bonanza i Sverige” da det var ville tilstander på auksjonen.Dette gikk over all forventing i år, da totalt 7 […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy