Hjem Fiske Baitbox sluker solgt til over 14.000,- på auksjon

Baitbox sluker solgt til over 14.000,- på auksjon

Av Redaksjonen

Simon Ekdahl skulle bare lage noen sluker for seg og kompisene, men så begynte slukene å fange mye stor fisk og folk ville også prøve disse slukene.Da bestemte Simon seg for å selge disse i et begrenset opplag i en nettbutikk. Det ender med at nettbutikken kræsjer og slukene er utsolgt på sekunder.
Men de velger å spare en av hver farge og legge ut på auksjon. Det er disse som tar helt av på pris.

Fiskeavisen skrev allerede om dette i fjor «Sluk bonanza i Sverige» da det var ville tilstander på auksjonen.Dette gikk over all forventing i år, da totalt 7 sluker ble solgt til en samlet verdi på 14.190 Svenske kroner.
Derfor tok vi en prat med Simon i år også for å høre hva som gjør denne sluken så populær;

– Baitboxbomben startet som ett prosjekt for flere år siden. Jeg brukte å fiske med små skjesluker, men gjorde alltid om dem litt. Satt på øyne, teipet på mønster, bytter kroker, malte og monterte små spinnskjeer. Så var det en dag når jeg tittet ned i slukboksen og så at alle slukene var omgjort eller modifisert om på en eller annen måte. Når jeg ikke var fornøyd med de slukene som var å få kjøpt, så kunne jeg like godt lage den selv og få de akkuratt slik jeg ønsket, forteller Simon.

Han fortsetter med å fortelle; 
– Slukene skulle være relativt små, men samtidig holde høy vekt, dem skulle gå å fiske med på grunt vann såvel som dypt vann, samt elver. Tanken var egentlig aldri at det skulle bli annet enn en sluk vi i Baitbox skulle fiske med. Men når Baitboxbomben begynte dra den ene store fisken etter den andre begynte folk å bli nysgjerrige. Filmene vi slapp på Youtube har hjulpet å spre budskapet om bomben. Men alle som fisker med den er veldig fornøyd. Vi får høre historier om kompisgjengen som har vært på fiskereiser der fisket har vært tregt og bare den som har hatt Baitboxbomben har fått fisk.

Hvor lager du disse slukene og hvor får man tak i sluken?

– Alle slukene lages for hånd i mitt verksted. Nå for tiden er etterspørselen flere ganger så stor som tilgangen, men vi har fortsatt valgt å selge våre Baitboxbomber til fast pris i vår nettbutikk. Det er første mann til mølla, og vi tar ingen forhåndsbestillinger. Vi ønsker at alle skal få ha like vilkår og ha samme sjanse. Derfor selges våre sluker ut i samme sekund som vi åpner butikken, og hjemmesiden kræsjer hvert år til tross for av vi bytter serverløsninger og forsøker å forberede oss på trykket, sier Simon.

Slukene selges til en fastpris i deres nettbutikk, men det er de signerte slukene som folk betaler mye for på auksjon. Når vi spør Simon om dette, så svarer han; 

– De siste årene har vi sluppet alle slukene til faste priser i nettbutikken utenom et eksemplar av hver farge i et signert opplag som vi selger på auksjon. Der setter vi kr. 1,- som utgangspris, også er det opp til folket å betale det de synes sluken er verdt, forteller Simon.

Hvilken sluk ble solgt for høyes sum?

– I år gikk et signert eksemplar av den modellen vi kaller Øl-bomben for 3050 Svenske kroner.
De eksemplarene som vi solgte i nettbutikken kostet en tiendel av prisen – 299kr/stk, forteller Simon

Baitboxbomben med signatur

Hvorfor selger dere ikke bare alle slukene på auksjon?

– Vi skulle såklart kunne selge alle våre sluker på auksjon og la markedet sette prisen. Men det er jeg som er ingeniør og har utviklet baitboxbomben for at den skal fange fisk. Den gjør seg best i vannet og er ikke gjort for å være på land. Vi er redde om at folk begynner å betale tusentals kroner for slukene kommer de til å bli mer samleobjekt enn fiskesluker, avslutter Simon

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy