Makrell med litt «spice»
Fersk makrell skal være fullt mulig for alle som fisker i sommer! Det er en nydelig fisk med mange helsefordeler og den smaket godt!
Den tåler å bli «lekt» med under matlagingen, og du kan gjøre alle slags varianter.
Bruk en skarp, myk og god kniv. Sett et snitt på skrå bak finnen og skjær deg inn i ryggen. Makrellen er svært enkelt å filitere, og det er superlett å få den benfri!
Jeg liker denne blandingen på makrellen.
1. Salt fisken
2.Finhakk chili og hvitløk
3. Ha over litt olje
4. Paprikapulver
5. Pepper
-Varm opp stekepannen til det ryker av den , ha i olje og legg fisken i med skinnet ned.
Stek den 80 prosent på skinnsiden, ha i en klatt med smør og snu fisken. NB slå av varmen på komfyren i den siste prosessen.
Bruk det tilbehøret du liker best! Ris, poteter, salater etc.
Voila!
Sprøstekt, beinfri og smaksrik helsekost!
Ps: Prøv med gresk youghurt (naturell) istedenfor rømmen, snadder?
Oppskriften er hentet fra bloggen til vår redaktør Raphael – RPfiske.com
Du må være logget inn for å legge inn en kommentar.