Hjem Fiske En hyggelig prat med Janne Svihus

En hyggelig prat med Janne Svihus

Av Raphael Pedersen

Lenge har jakt og fiske vært en typisk manneting. De senere årene har damene også kastet seg på trenden. Det er noe vi liker, for denne hobbyen passer like bra til alle!

Jeg tok en prat med Janne Svihus (22) fra Ålgård i Rogaland. Janne er via sin instagram mest kjent for jakt, men for mange er jakt og fiske som pølse i brød-  kombinasjonen smaker godt.

Foto: Nina Carlsen

Av Raphael Pedersen.  

Vi er fiskeavisen og legger derfor mest vekt på fiskerelaterte saker.

Mellom alle jaktbildene hennes på “insta” og facebook fant jeg fort ut at hun “pryler litt sluk” også-som vi sier i Stavanger..eller .. vi sier egentlig ikke det,  jeg kom på den settningen for anledningen.

For Janne er det dorging etter laks eller fiske etter ørret og bekkerøye på hytta som teller. I løpet av samtalen vi hadde,  kom det likevel frem at hun har en drøm om stor saltvanns fisk i år.

Foto: Janne Svihus

RP:  Ja vel Janne, da kjører vi standarden og spør deg: Hvem er du?

Janne : Jeg er ei jente på 22 fra Ålgård. Er oppvokst i en veldig sportslig familie hvor alle elsker å være i naturen.

RP: Når fikk du interessen for jakt, fiske og naturlivet?

Janne : Vi kjøpte en hytte på Iveland når jeg var liten. En med ute do, solcellepanel til strøm og ikke innlagt vann. Det er her jeg liker meg best! Utfor er det bare natur. Her kan vi fiske og  jakte rett utfor døren uten folk som forstyrrer. Det er fantastisk!

RP: Du har faktisk vokst opp med tilgang til naturen

Janne : Ja ☺️

RP : Hvilken form for fisketeknikk foretrekker du?

Janne: Dorg og haspel. Jeg har ikke fått til fluefiske enda ?

RP: Fluefiske er ikke bare enkelt, men alt kan læres. Om det er en trøst, kan ikke jeg det heller. Jeg fisker hundrevis av timer i året, men har ikke lært meg fluefiske enda. Ps : ikke si det til noen.. ?

Janne: Hahaha, nei det blir vår hemmelighet. Men haspel fungerer jo bra det.

Foto: Janne Svihus

RP: Haspel er absolutt bra! Så.. hva driver deg ut i naturen?

Janne:  Jakt, fiske og natur. Det er hvor jeg hører hjemme!

Foto: Privat

Et skikkelig bra svar. Janne forteller også at når det er muligheter for det, da liker hun å fiske på isen. Ellers er det som nevnt dorging etter laks og mye ørret og bekkerøye fiske på hytta. Hun forteller også at hun var litt uheldig i fjor. Hun fikk et tre på kroken som fløt rundt i vannet. Hun forteller ivrig om den “tunge kampen” som resulterte i knekt stangtupp. Men du har fått deg ny stang nå da? Nei svarer hun, men jeg må nok det for det blir ikke lange kast med halv stang?.  Jeg forteller henne at det helt sikkert er noen snille lesere der ute som kommer til å donere henne en ny ferskvannstang.

Janne: “Lesere” ?! Du har jo hundrevis av stenger, jeg får vel en av deg vel!

RP: Hahah! *snakker meg vekk* Men(!) Har du noen drømmer når det kommet til fiske da?

Janne: Ja, jeg vil ha en stor fisk fra sjøen, men jeg må ha med meg noen som kan ta ut kroken.

RP: Ok, men tørr du holde en stor fisk som feks en lange eller brosme da?

Janne : Jada. Det er ikke noe problem, men noen må fjerne kroken,  for det tørr jeg ikke på en stor fisk med skarpe tenner!

RP: Hvem er “noen”?

Janne:  Deg for eksempel.. men da må du ikke skade deg slik du bruker å gjøre på fisketurene dine. Jeg besvimer om jeg ser for mye blod, så ikke forvent noe hjelp om du får kroken i fingen eller noe.

Jeg ser ikke problemet ? foto: Raphael Pedersen

 

RP: DU besvimer av blod?? Du jakter jo..

Janne: Gjelder bare menneskeblod, vet ikke hvorfor. Det skjedde en gang når min far var uheldig med motorsagen…

RP: Motorsag.. da skal jeg passe på at jeg legger den igjen hjemme når vi skal på havet å fiske. Dersom du besvimer over at jeg setter en krok i fingeren eller kutter meg litt, legger jeg deg bare i fiske stampen og bærer deg pent og pyntelig på land. Ikke vær redd, du er i gode hender.

Janne: Hahaha, så bra!

Da vil jeg bare få takke deg for en meget hyggelig og moro prat Janne! En tur på sjøen skal vi nok ordne i løpet av året. En brukbar fisk må vi klare å skaffe deg.
PS: Motorsag uhellet gikk forøvrig bra.

Janne og sin hund i flotte omgivelser. Foto: Nina Carlsen

Følg gjerne Janne Svihus på –>Instagram. 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy