Hjem Bindebeskrivelse Bindebeskrivelse Udyret

Bindebeskrivelse Udyret

Av Frode Henriksen

Kan vel starte med å si at denne strippende popperen garantert har et annet navn, googlet litt og fant en rekke varianter og fasonger på denne, med like mange forskjellige navn! Så Rena har dyret mens saltvanns fiskeren her har da en variant kalt udyret! Vi er midt i sommer fiske og denne typen fluer er noe jeg virkelig elsker å fiske med. Fisker disse med en flyt line eller en line som ligger en cm ned i filmen og stripper disse inn i mørket. Sjøørreten har en tendens til å ta disse beinhardt! Vil si at de fleste andre arter ikke sier nei takk til strippende fluer nå. Disse mønstrene er veldig «amerikanske» og ikke veldig utbredt her selv om mange kan ha de i boksen sin er de sjelden et førstevalg, snu litt på det og gi denne noen timer for det er virkelig en artig flue! Fisk den stripende uten stopp med begge armene på lina og stanga under armhulen eller trekk den hardt inn så den popper!

Du trenger: Sort foam, saltvannskrok, her bruker jeg en gamakatsu f314 #4 da den har et vidt krok gap, sort ice dub, sort craftfur og et medium mykt mørkt hakel.

1. Fest bindetråden og jobb den ned til enden av krokskaftet.

udyret-1-870x489

2. Velg deg ut en god klype craftfur til hale og bind denne inn som vist på bildet.

udyret-2-870x489

3. Fest så fjæra du bruker, her bruker jeg en coq de leon fjær og denne har de mykeste fibrene innerst så jeg fester denne med bunndelen ut. Det er kun for at jeg vil at fibrene skal skyve litt vann og lage støy.

udyret-3-870x489

4. Her klipper jeg til en remse sort foam som er ca to og halv ganger lengden av selve krokstammen. Fest denne på midten av foamen på samme punktet som du la inn fjæra. Man kan selvsagt velge kun en stripe foam men jeg kjører dobbel for å få mye oppdrift i flua.

udyret-4-870x489

5. Ta en klype sort icedub og dander denne slik du vil ha den. Splitt tråden eller lag en løkke og spinn inn icedubben.

udyret-5-870x489

6. Dubb så over krokskaftet men la det være igjen plass til hakelet og feste til foamen ved krokøyet. Dette sparer deg for mye knot og kødd på godt norsk når man står utvadet til livet og skal tre spissen igjennom krokøyet i mørket!

udyret-6-870x489

7. Hakel så over kroppen med ganske tette tørn. Her bruker jeg ha ca en stamme avstand mellom hvert tørn. Det vil si at avstanden mellom fiber og icedub kroppen er lik. Fremme ved krokøyet legger jeg to til tre tørn hakel for å gjøre fronten mer massiv.

udyret-7-870x489

8. Dra så foamen, begge bitene over flua ganske stramt og fest den med bindetråd og avslutt med ønsket knute og en dråpe lakk.

udyret-8-870x489

9. Her bruker jeg en lite dråpe super lim til feste foamen i fronten sammen og klipper av en jevn kant. Børst den opp og udyret er klart!

udyret-ferdig-870x489

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy