Dette er vel egentlig ikke en flue som trenger noe særlig større introduksjon da den har fått godt feste i mange fluebokser rundt om i landet og andre land for den saks skyld. Dette er et mønster som fisker svært godt hele året rundt, det jeg varierer på er size, dressing av selve fibrene og synkegrad på snøret. Den er ment å fiskes med gode pauser og mye daletid. Dette er noe jeg egentlig aldri får snakket nok om, daletiden er viktig og ofte avgjørende om man får flex eller ikke. Så kort fortalt, la denne flua få synke i mellom trekkene og den fisker bedre rett og slett. Litt av trikset i å binde gode vaskebjørner er å være sparsommelig på materialene selv om den ikke ser slik ut ved første øyekast. Bind opp noe i div farger også, jeg fisker mest med denne farge sammensetningen her men bruker også en variant med coq de leon fiber som er en del mørkere og da med chartreuse trigger punkt i stede for rødt.
Du trenger: patirdge cs 54 i #6 eller #4. Jeg fortrekker den i #4 pga størrelsen av krokgapet og de er så og si like lange i stammen, grizzly hakel, naturell sel ull og rød sel ull, her bruker jeg en fluoriserende type, lys og rød binde tråd og lenkeøyne.
1. Sett kroken i stikka og fest bindetråden. Jobb så tråden til rett nedenfor krokspiss. På denne kroken blir det da et ganske godt stykke ned på krokbøyen som vist på bildet.
2. Velg deg ut en fjær som holder til hele flua, slik blir den mer riktig tapert. Rens den for marabou i bunnen og fest den inn med de legste fibrene, bunnen av stammen inn.
3. Her gir jeg den normalt 3 tørn før jeg binder den inn og klipper. Noen fiber kan være litt tynne og da bruker jeg 4 tørn. Ikke bind fibrene ned men la de sprike godt utover, da vil den pulsere og lage mer støy under vann.
4. Bind så inn lenke øyne. Uansett om jeg bruker små eller store kroker bruker jeg her lenkeøyne i størrelse medium siden de i lagre virker meg hule og kan kollapse lettere.
5. Den røde sel ullen skal her inn. Her velger jeg å splitte tråden for å få lenger levetid på flua. Dette er noe jeg gjør med all dubbing enten det er lite eller mye som skal på kroken. Skylder man fluene og boksen etter hver tur så har man fluene lenge.
6. Dub så dn røde sel ullen mellom lenkeøyne og fibrene du la på i steg 2. Her legger jeg på fra øyne, ned til fibrene og tilbake igjen. Slik låser man sel ullen på plass
7. Her skal runde nr 2 med hakel på plass. Her bruker jeg normalt tre runder men som nevnt over, dress den etter hvordan selve fjæra er bygd opp og selvsagt etter smak. Det er en relativt transparent flue med de naturlige materialene som blir brukt.
8. Spinn inn den naturelle sel ullen i et sparsommelig og langt nok lag til å kle krokstammen fra korkøyet, opp til lenkeøyne og tilbake igjen. En ting som er verdt å merke seg her er avstanden jeg har fra krokøyet og punktet hvor tråden ligger på bildet. Slik får man den riktige formen på vaskebjørnen. Om man legger sel ullen helt ut til krokøyet vil fibrene peke mer ut fra kroppen.
9. Dub så kroppen med sel ullen du spant inn i steget før. La det være igjen et par mm med ledig plass fremme ved krokøyet.
10. Her er det siste runde med hakel. Her bruker jeg en eller to runder. Fest så denne og avslutt med valgfri knute.
11. Kle så hodet med rød bindetråd, legg på et lag eller to med lakk og den er klar til å jakte fisk!
Ferdig!