Hjem Fiske Sjøørretfiske Møn – Dag 1

Sjøørretfiske Møn – Dag 1

Av Ole Martin Gilbu

Så var det endelig tid for tur til fantastiske Møn i Danmark igjen. Jeg besøkte denne plassen for første gang i mars sammen med en kompis av meg og det klaffet helt greit på de to dagene vi fisket der. En ting er at vi fikk fine sjøørreter, men selve området her med, dyrelivet og viktigst av alt, de utrolige klippene som strekker seg langs kysten gjør dene plassen til en magisk plass. I hvert fall føler jeg det slik.

mon-768x432

Foto: Klippene på Møn. Drone bilde fra mars 2016

AVREISE

Denne høstens tur var det i utgangspunktet planlagt at jeg og Anes skulle reise sammen nedover, men 3 karer fra Skien, Roar, Dragan og Morten hengte seg også på. Det er jo alltid hyggelig å reise på fisketur med andre fiskere og passet jo egentlig greit ettersom vi hadde bestilt en hytte for 5 personer.¨
Avreise ble fra Langesund med Fjordline og uværet natten før fikk meg til å ane at det ville hoppe godt utpå havet. Dum som man er så gikk vi rett opp og kastet innpå med buffe` før båten rakk å komme seg litt ut mot åpent farvann. Skal ikke dra denne lenger, men det var helt greie bølger som fikk både båten og mageinnhold til å bevege seg bra.2016-09-28-16-09-54-768x432

img_20160929_215540-768x432

Foto: Høye bølger på havet med fantastisk solnedgang

Etter en berg og dalbane tur med båten så var det deilig å komme i land og sette kursen mot Møn.

FISKEDAG 1

img_20160929_215232-768x627

Trøtte i trynet og litt kjip stemning på morgenkvisten er ok etter kun 3-4 timers søvn, men når man er så supergira for å begynne å fiske da orker man alt. Vi pakket utstyr og mat i sekkene, og kjørte ut mot Møns Klint. Vindfullt med 12-13 m/s fra sørvest gjorde at Jydelejet ikke ble anbefalt å fiske og valget falt da på et annet område. Et område jeg ikke rakk å prøve sist gang vi var her.
Det var lett å finne veien og parkering før vi måtte gå noen hundre meter ned til sjøen. Første inntrykket var jo rått, noe det uansett hadde blitt for nå var jeg supergira og det var de andre å. Et flott område som jeg hadde blitt fortalt skulle være et bra fiskeområde.

img_20160929_215002-768x432

Vi delte oss opp der jeg valgte å ta meg en gå tur mot et område jeg hadde sett meg ut på kartet. En helt ok følelse å gå langs kysten her når man ser fine sjøørreter hoppe rett foran seg. Etter kun 5 minutter så jeg en 3-4 kgs fisk vise seg samt to litt mindre fisker.
Så vi fikk fort vite at her er det fisk.img_20160929_214716-768x519

Jeg begynte å fiske på en spiss der jeg så det lå noen store steiner utover. Jeg fisket først over og rundt disse før jeg vadet meg utover og fikk klatret meg opp på steinen. Under første kastet skimter jeg en fisk ved siden av inn mot land. Jeg vinkler om kastet og legger et ræva kast som lander i en haug ganske nærme land. Jeg strammer opp og tar ca 4-5 inntrekk før dale tid. Så strammet det seg og høstens første Møn sjøørret er på. Dette skjedde 3 ganger på rappen og for en start med trippel flex på så kort tid. Selv om alle fiskene var farget så var dem både spreke og flotte å se på før dem fikk svømme videre. Ca 1,2 kg til underkant av 2 kg. Tatt på pattegris bundet av Magnus Riksfjord.

Så var høstens Møn eventyr endelig i gang

img_20160929_142107-768x574 img_20160929_214515-768x768

Etter dette ble det ganske dødt for min del. Jeg fisket meg over store områder og fant en plass der det gikk et langt rev utover som man kunne vade. Lite liv der også. Så flere sjøørreter som viste seg både nærme land og et stykke utpå.

Jeg gikk forbi Anes etter hvert og han hadde fått to sjøørreter.

Foto: Anes i aksjon

Foto: Anes i aksjon

Etter en periode med lite liv så var det Roar sin tur til å få flex. Ikke av de største sjøørretene her, men en flott fisk og Roar sin første sjøørret på Møn. Det var moro. Været hadde blitt verre. Regn og økende vind. Vaskebjørnen til Roar lurte allikevel en.

snapshot213-768x432

Foto: Roar med sin første Møn sjøørret. Garantert ikke den siste

Foto: Roar med sin første Møn sjøørret. Garantert ikke den siste

Det skjedde egentlig ikke så stort mer denne dagen. Vi tok tidlig kvelden, dro inn til byen for å spise pizza og en runde med jug og tilbehør på hytta.

Nå ligger to stykker å snorker inne på det ene rommet, en har sloknet oppe på hemsen, en sitter å binder fluer og jeg er nå ferdig med å skrive og tar noen timer på øyet før morgen dagens økt starter.

En ny dag på fantastiske Møn venter..

img_20160929_213926-768x768

Strossle

Du vil kanskje like dette også

2 kommentarer

Sjøørretfiske Møn - Dag 2 - Fiskeavisen.no 1. oktober 2016 - 18:10

[…] Les om dag en her: Første dag i Møn […]

Svar
Sjøørretfiske Møn – Dag 3 - Fiskeavisen.no 3. oktober 2016 - 21:48

[…] alt fra Dag 1 Møn og Dag 2 […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy