Hjem Fiske Norge med gode plasseringer i Trolling Master Bornholm

Norge med gode plasseringer i Trolling Master Bornholm

Av Redaksjonen

I forrige uke var det duket for Trolling Master Bornholm som er en av de gjeveste konkurransene innen trollingfiske.
Konkurransen strekker seg over fire dager, og det kommer trollingfiskere fra hele verden for å fiske laks utenfor Bornholm. Da er det selvsagt moro når Norge viser seg i denne prestisjefylte konkurransen.


Trolling Master Bornholm er verdens største trollingkonkurranse. Det var 420 deltagende båter og 1026 deltagere fordelt på båtene. Båtene var alt fra 14 fot (4,3m) til 50 fot (15,2m)
Fra Norge stilte 13 deltagere, der båtene Team Propell og A-Team Trolling utpekte seg i konkurransen.

A-Team Trolling holder stolt frem laksen på over 17 kilo – Foto Privat/A-Team

A-Team Trolling kom på en tredje plass i klassen størst fisk.
Båten fikk en laks på hele 17030 gram
Frank Ronny Johansen forteller til Fiskeavisen at laksen var tredje største av de 1100 laksene som ble innveid.

– Fra stillhet til plutselig snellehyl er så vannvittig deilig, forteller Johansen, før han fortsetter; stor spenning de første 35 minutter under drillingen, og lykken var stor når den endelig lå i håven.

Det var utfordrende for A-Team Trolling med å få laksen ombord i båten og når den endelig var trygt i båten, så måtte de skynde seg inn til land for å rekke innveiingen.
– Vi forsto etterhvert at den var stor ettersom den var oppe og hoppet tidlig, og litt senere hoppet den helt ved siden av båten. Laksen gikk ofte langt ut til siden av båten, så vi måtte svinge båten titt og ofte for å prøve å holde laksen bak båten og ikke i planerbordlinene. Kroken slapp rett etter at vi fikk laksen i håven. Vi ble så sykt glade, og skjelvene når vi endelig fikk den ombord. Vi hadde dårlig tid på oss, så vi kjørte den hardt for å få den inn. Brukte ca 35 minutter på å få den ombord. Det var rundt 13nm tilbake til Tejn, så vi måtte kjøre rett tilbake etter håvingen. Vi kjørte det båten tålte i bølgene for å rekke inn med brikka. Og vi rakk det med 5 minutter, forteller Frank til Fiskeavisen.

På bloggen til A-Team Trolling skriver de “Vi ble både overrasket og glade da vi så vekten tippet i vår favør og tredjeplassen var sikret. Premien for 3.plassen, og for største fangede laks på lørdag, var en grei sum med danske kroner.”

I båten til A-Team Trolling befant Knut Einar Havn som drillet fisken, Arve Rønningen håvet og Frank Ronny Johansen styrte båt og ryddet unna rigger og annet utstyr for å gi dem plass til den store laksen.

Vinnerne av størst fisk – Foto: Privat / A-Team

Team Propell kom på åttende plass i klassen best båt.
Tom Viktor Høgseth som var skipper om bord forteller til Fiskeavisen at de fikk fire laks første konkurransedag, men klarte ikke å komme helt i toppen. Andre dag derimot fikk de full pott og klatret til 9. plass.

Når Fiskeavisen spør Høgseth om målet deres på plassering den siste konkurransedagen, svarer han;
– Vi var litt nervøse, spesielt siden vi ikke kunne komme dit vi hadde fisket dagene før. Det var for langt dit på en forkortet dag. Målet var i det minste at vi skulle holde plasseringen vi hadde, og kunne vi klatre videre på listen ville det vært fantastisk. Etter 45 minutter fant vi heldigvis fisk. Laksen var på hugget og da var lykken stor, forteller skipperen om bord i Team propell

Team Propell sin største laks med en vekt på 10,4 kg / Foto: Team Propell

Tord Fladeby som eier båten og jeg er kjempefornøyde. Det er ikke lett å hevde seg blant fiskeguider og andre dyktige fiskere som har mye mer erfaring enn oss. Dette gikk over all forventning, forteller en glad Høgseth til Fiskeavisen.

Vi vet også at skipper Høgseth skal selge båten sin, så om du kunne tenke deg å delta på Trolling Master neste år, så er det kanskje i den?

Beste båt totalt ble Satunnaiset Saaliit 1 med skipper Pauli Kolsi fra USA.
Største laks på 19,460 gram ble fanget av Danske Erik B. Larsen på båten Juliane.

Fiskeavisen gratulerer A-Team Trolling så mye med tredjeplassen i størst fisk, og Team Propell med en sterk åttendeplass i klassen Beste båt.

Hele resultatlista kan du se her: http://www.tv2bornholm.dk/events/trolling/trolling-2019/tmb-2019-resultater.aspx

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy