Hjem FiskeHavfiske – Fiskens følelse av smerte er under­ordnet

– Fiskens følelse av smerte er under­ordnet

Av Redaksjonen

– Det er bekymringsverdig at Mattilsynet legger beslag på formålet med sportsfiske, slik at det kun blir definert som matauk. Hva med hensynet til rekreasjon, fysisk aktivitet og psykisk helse?

Saken er skrevet av: Torgeir W. SkanckeJakt og Fiske
(Foto øverst: Daniel Andersen)

Det sier sportsfisker Irvin Kilde, til daglig fiskeforvalter hos Fylkesmannen i Vestfold og Telemark. Han er lite glad for Mattilsynets tolkning av dyrevernloven, der det hevdes at reindyrket fang og slipp er forbudt i Norge (se saken “Kroken på døra for meitefiskerne?”).

Kilde er ivrig artsfisker – en type sportsfiske der motivasjonen er å greie å kroke flest mulig forskjellige arter. For artsfiskere er det ikke nødvendigvis et poeng å spise all fangsten, bl.a. fordi noen av artene er for små til å egne seg som føde.

– Men flere andre grupper, bl.a. tørrfluefiskere, vil også bli rammet av en så streng tolkning av loven, sier han.

Les resten av saken hos: Jaktogfiske.njff.no

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Nils Petter Mikkelsen 2. mai 2019 - 17:39

Jeg har fisket gjennom et etterhvert langt liv, for å tjene penger, og for å få mat. Kan hende var det et sportsfiskeelement inni der for noen, men for meg var og er mataspektet det viktigste. Jeg syns fang og slipp er noe tvilsomt (tull egentlig). Likeledes syns jeg fx VM i torskekrøking (kalles offisielt skreifiske) er et pinlig foretagende. For å være veldig konkret foreslår jeg et par ting (har foreslått det før engang). Fang og fiske med flue etter c&r metoden er noenlunde greit, men da bør mothaken på kroken vært filt bort. Sportfiske konkurranser fra båt med pilk og treblekroker stoppes og mer enn en opphenger stoppes. Konkurranser/mesterskap og bør foregå med en krok (angel) av bestemt størrelse og med lodd uten krok som søkke. Det kan brukes kunstig eller ‘mat’ som agn.

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy