Hjem Fiske – Største som er tatt i Drammenselva siden 1970/80t

– Største som er tatt i Drammenselva siden 1970/80t

Av Redaksjonen

Martin Syveruds fisketur i Drammenselva gikk mot slutten. Noen timer tidligere, rundt halv ni, hadde han dratt opp en laks på akkurat 6000 gram. Timene i etterkant hadde resultert i absolutt ingenting, og som med mange andre før han ble realiteten bare tydeligere og tydeligere, til tross for at man egentlig ikke vil se den.

«Kanskje jeg burde dra hjem?»


« jeg … prøvde noen siste kast før jeg tenkte å dra hjem. Da er det jo typisk at man får fisk.»

Allerede på det første kastet – det første av de siste få, vel å merke – smalt det. Nesten helt inne ved land. Et smell etterfulgt av et utras på det Syverud gjennom kvalifisert gjetning tipper å ha vært på rundt femten meter.

«Jeg fikk den med oppover elva til et roligere parti hvor det var enklere å kjøre på den,» Forteller Syversrud. Etter mellom tjue – tjuefem minutter måtte laksen se seg slått. Men historien om Syversrud og Drammenselva hadde enda ikke sett sin slutt.

«Jeg trodde først det var en laks, (helt) til den ikke ville henge i fiskesnora jeg hadde. Jeg måtte bruke fiske-sene for å holde fisken oppe».

Det var akkurat da det gikk opp Syverud at det ikke var laks han hadde fått – men en fantastisk stor ørret på hele 8 kilo. I følge lokale Syverud har vært i kontakt med skal det ha vært den største ørreten tatt i elva siden 1970/80 tallet. I tillegg var det ny pers. for fiskeren selv, som kan se tilbake på et fiskeår med pers. Både på ørret og laks.


«… så det er jo litt tøft,» sier Syverud. Fiskeavisen er enig.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

3 kommentarer

Martin har fått hele 9 gjedder på over 10-kilo, men den 9 var en kjempe! - Fiskeavisen.no 7. januar 2020 - 18:58

[…] er ikke førstegang Fiskeavisen skriver om denne unge storfiskeren Martin Syverud på 18 år. Fiskeren har flere flotte fangser i på sammvittigheten, så det kommer ikke noe sjokk på oss i […]

Svar
Dammensdroninga på 19 kilo - Fiskeavisen.no 1. oktober 2020 - 10:12

[…] Les også:  – Største som er tatt i Drammenselva siden 1970/80tallet […]

Svar
Vinterfiske etter laks i Drammenselva ga resultater - Fiskeavisen.no 18. november 2020 - 21:22

[…] Les også: Største som er tatt i Drammenselva siden 1970/80t […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy