Hjem Nyheter Dyrevernalliansen går hardt ut mot catch & release

Dyrevernalliansen går hardt ut mot catch & release

Av Daniel

Første august ble det tatt en kveite på 246 cm som ble satt tilbake istedenfor å bli spist.
Vi omtalte også nyheten som du kan lese her. Tillegg til oss, så var det en rekke andre norske og utenlandske medier som omtalte saken.
Skjermbilde 2016-08-03 kl. 22.14.18Dyrevernalliansen er sterkt uenig i metoden som brukes av fiskere. Der fisken blir fanget og sluppet fri.
De skriver dette på sine facebooksider: “- Det er fullt mulig å gjøre dette på en skånsom måte uten at fisken tar unødig skade, påstår mannen som brukte 30 minutter på å plage en dypvannsfisk som han så slapp løs igjen. Kveita kjempet for livet og prøvde å dykke unna flere ganger, men fiskeren dro den opp igjen hver gang. Nå håper fiskeren at bildene av dyremishandlingen kan reklamere for fang og slipp-trenden. Vi håper de heller kan vise hvor respektløs denne trenden er.

I skrivende stund har 442 reagert på innlegget. Man kan også lese flere kommentarer der de går til angrep på fiskeren og mener dette er dyreplageri.
Det finnes også noen kommentarer der de støtter fang og slipp av fisk for å ivareta bestanden av de forskjellige artene.
Temaet om catch & release har lenge blitt diskutert blant oss fiskere også. Hva er din mening rundt dette? Drar dyrevernalliansen det forlangt eller har de et poeng?

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Sesongens lengste ørret i Randselva ble fanget 2 ganger - Fiskeavisen.no 30. september 2020 - 17:28

[…] Les også: Dyrevernalliansen går hardt ut mot catch & release […]

Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy