Hjem Nyheter Vestre Jakobselv jeger- og fiskeforening stenger elva.

Vestre Jakobselv jeger- og fiskeforening stenger elva.

Av Redaksjonen

Grunnet den dårlige oppgangen av atlantisk laks denne sesongen har styret i Vestre Jakobselv jeger- og fiskeforening besluttet å stenge elva for alt fiske fra klokken 00:00 onsdag 16.08.2023.

Gjennom sesongen har foreningen registrert lav oppgang av atlanterhavslaks, og arbeidet med midtveisevalueringen viser at gytebestandsmålet mest sannsynlig ikke vil nås denne sesongen.

Foreningen har drevet daglige drivtellinger og registrert all atlantisk laks gjennom felle, men oppgangen er ennå så lav at det ikke er forsvarlig å ha elva åpen for fiske.

Foreningen vil fortsette med registrering av oppgang, drivtellinger og uttak av pukkellaks.

Styret beklaget å måtte ty til stenging, men vårt oppdrag om å forvalte elva til det beste ligger alltid til grunn i våre beslutninger. Vi ønsker å sikre bestanden av atlanterhavslaks.

-Alle som har kjøpt døgnkort i vassdraget og ikke får benyttet disse som følge av stengingen kan kontakte elveguiden for refusjon av kortene, skriver May-Britt Dervom styreleder i Vestre Jakobselv jeger- og fiskeforening i en pressemelding.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy