Hjem MatlagingFisk Ørret med smørsaus

Ørret med smørsaus

Av Redaksjonen

For en stund tilbake siden møtte vi tidligere verdensmester i kokkekunst Geir Skeie på brygga 11 i Sandefjord. Vi stilte han noen generelle spørsmål. Ett av dem var hvordan han liker å tilberede ørret. Tor har laget en kjapp rett ut i fra Geir´s beskrivelse.

Bruk de grønnsakene du ønsker! Bak dem i ovnen med olivenolje, salt og pepper på  180 grader til de er myke med en chrispy kjerne. Pannestek ørreten. Bedre å steke fisken litt for lite enn litt for mye. Server med urter, ørretrogn og smørsaus.

Smørsaus, Beurre Blanc

  • 1 sjalottløk
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 1/2 dl fløte
  • 200 gram kaldt smør i terninger
  • Salt og kvernet pepper
  • 1/4 ts dijonsennep

Finnhakk sjalottløken. Kok inn hvitvin og løk til vinen har redusert seg til 1/3 av mengden.

Tilsett fløten og la den koke i et snaut minutt. Pisk forsiktig inn smørterningene litt etter litt. Hold sausen hele tiden under kokepunktet. Smak til med salt, pepper og dijonsennep. Sausen kan smakstilsettes med urter etter ønske og gjerne med fersk ørretrogn.

Video og tekst av: Torogthor.no

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy