https://www.youtube.com/watch?v=3RYYsIFnzXg
For en stund tilbake siden møtte vi tidligere verdensmester i kokkekunst Geir Skeie på brygga 11 i Sandefjord. Vi stilte han noen generelle spørsmål. Ett av dem var hvordan han liker å tilberede ørret. Tor har laget en kjapp rett ut i fra Geir´s beskrivelse.
Bruk de grønnsakene du ønsker! Bak dem i ovnen med olivenolje, salt og pepper på 180 grader til de er myke med en chrispy kjerne. Pannestek ørreten. Bedre å steke fisken litt for lite enn litt for mye. Server med urter, ørretrogn og smørsaus.
Smørsaus, Beurre Blanc
- 1 sjalottløk
- 1 dl tørr hvitvin
- 1/2 dl fløte
- 200 gram kaldt smør i terninger
- Salt og kvernet pepper
- 1/4 ts dijonsennep
Finnhakk sjalottløken. Kok inn hvitvin og løk til vinen har redusert seg til 1/3 av mengden.
Tilsett fløten og la den koke i et snaut minutt. Pisk forsiktig inn smørterningene litt etter litt. Hold sausen hele tiden under kokepunktet. Smak til med salt, pepper og dijonsennep. Sausen kan smakstilsettes med urter etter ønske og gjerne med fersk ørretrogn.
Video og tekst av: Torogthor.no