Hjem Nyheter Sjeldent syn i Oslo: Svenske barn oppdaget og filmet flyvefisk på operataket

Sjeldent syn i Oslo: Svenske barn oppdaget og filmet flyvefisk på operataket

Av Redaksjonen

Operahuset i Bjørvika, tatt av Lars Mæhlum. – Flyvefisken er en skjermdump av videoen til Charlotte Olofsson 

Flyvefisk er en sjelden art i Norge, og er visstnok kun observert noen få ganger. Fiskeavisen presenterer her en video som dokumenterer en observasjon av flyvefisk i Oslo, og det fra selveste operataket.

Det var de svenske turistene Axel Davies (8 år) og Matilda Davies (6 år) som oppdaget flyvefisken. De fikk også filmet fisken.

Axel og Matilda kommer fra Stockholm, og de har vært på ferie i Oslo hos gode venner.

Både Axel og Matilda deler en lidenskap for friluftsliv, og nylig har Axel utviklet en betydelig fascinasjon spesielt for fiske.. Denne interessen har vokst enda mer med denne opplevelsen, og nå ønsker han seg bare fiskeutstyr til sin kommende 9-årsdag den 16. august.

Han oppdaget noe merkelig i vannet, og de voksne trodde først det var en kunstinstallasjon. Axel kastet en liten godbit ned i vannet, og da så de at det var en levende skapning.

De tipset Fiskeavisen etter at de hadde lest saken om artsfiskeren Morten Wegner Skoglund-Lønning, som søndag fikk en flyvefisk på Helgeroa.

Barna sto lenge og betraktet denne merkelige oppdagelsen. Det var bare denne fisken de så, og den svømte sakte ganske nær overflaten.

Video:

Her får Axel og Matilde se en flyvefisk på operataket.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy