Hjem FiskeArtsfiske Daniel Andersen (17) er helt i 100!

Daniel Andersen (17) er helt i 100!

Av Raphael Pedersen

Daniel Andersen (17) fra Skien, har vært i en god “steam” den siste tiden. Hans mål etter 100 fiskearter i Norge, har ført til en reise rundt i landet.  Det er bare 18 dager siden vi sist gjorde en sak om ham. “Målet er 100 arter før jeg blir 18” 

Mye kan skje på 2 minutter

Andersen befinner seg akkurat nå på Karmøy. Han fisker med sin kompis Markus Bygnes Guttormsen. Gutta hadde rigget opp telt og gjort camp, slik at de kunne bruke god tid på å jakte art nummer 100 for Daniel.  Det skulle vise seg at målet var nærmere enn forventet, og at mer enn forventet skulle skje! I løpet av 2 minutter drar han opp sin art nummer 100, en strandtangbrosme. Pluss en ny norgesrekord.

Strandtangbrosme og art nummer 100
(Foto: Markus Bygnes Guttormsen)

Det skjedde mye på en gang i løpet av kort tid. To forskjellige fisk, hvor en er art nummer 100 og den andre ny potensiell norgesrekord.

Daniel er godt kjent med paddetorsk og har fått dem før, men etter veiing viste det seg å være ny norgesrekord på arten. Fisken veide hele 945gr. Den ble veid på godkjent vekt og det ble tatt nødvendige mål av fisken, slik at den kan registreres som ny rekord, forteller Andersen.

-Vekten slår altså paddetorsken John Olav Florø-Larsen- fikk 23.01.2015 på Randaberg.Den veide 918,8gram   

Her er padda! (ja den i fronten altså .. 😉 )
Foto: Markus Bygnes Guttormsen

 

Se også :Hvordan er paddetorsk som mat? 

Det er heller ikke hvem som helst, Andersen har fisket med de siste dagene. Markus Bygnes Guttormsen har også vært i avisen vår en del den siste tiden. Han ble den første i Rogaland (+) til å fiske strandtangbrosme på stang. Senere fikk han også norgesrekord på den. 

Det kan nesten virke som det er på Karmøy det skjer for tiden! Andersen forteller til Fiskeavisen.no at han er målløs og svært glad. Men det blir ikke pause fra fisket med det første! Neste mål er 105 arter før året er over.

Fiskeavisen gratulerer og ønsker den dyktige fiskejegeren lykke til videre.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Det skulle ta et år før Daniel fikk sin rekord-lysing på hele 11kilo - Fiskeavisen.no 15. august 2018 - 20:15

[…] topp med 11 kilo og en på  7,5 kilo, forteller en glad Daniel til Fiskeavisen. Les også: Daniel Andersen er helt i 100! Selv om han har prøvd i et år å sette ny personlig rekord på lysing, så har det vært de […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_26]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy