Hjem Fiske “Det føles noe tryggere med laksefiske, enn utforkjøring som frikjører”

“Det føles noe tryggere med laksefiske, enn utforkjøring som frikjører”

Av Daniel

Foto: Privat

Eirik Finseth (34) er nok mest kjent for å sette utfor bratte fjellsider som frikjører på ski, men han er også en ivrig laksefisker.
Vi så han sist i filmen Supervention 2, men i disse dager befinner han seg i området rundt Rennebu.
Tidligere var det fluefiske i fjellvannene, helt til noen kompiser introduserte ham for laksefiske.
Han bor på Oppdal, og ganske sentralt til flere gode elver.

Når Fiskeavisen ringer ham,  sitter han å spiser eplekake med Sven Resell, før det bærer ut I elva for å prøve lykken. Dagen før, fikk han en brukbar laks på 9,5kg, i Rennebu området. Finseth forteller at, når laksen tok var det bare å ringe etter hjelp. Søsteren til Sven kom ham til unsetting slik at de fikk landet laksen.
Finseth sier at det er noe spesielt med Juni laksen, den er så blank og sprek, og at hugget  nesten kan sammenlignes med det å sette ned en fjellside på ski. Dog er det er lengre mellom “høydene” når det kommer til laksefiske. Her er tålmodigheten veldig viktig, men så er det jo langt tryggere  med laksefiske enn å sette utfor en fjellside på ski, legger han til.

Største laksen til Finseth er forøvrig på 12kg som han tok i Driva i fjor.

Han forteller til Fiskeavisen.no, at det alt har blitt en del så  turer så langt i år, men sesongen er langt fra ferdig. Etter kveldens fiske,  går turen til Sjørdalselva for å prøve lykken der.

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy