Hjem Fiske Vinterfiske etter laks i Drammenselva ga resultater

Vinterfiske etter laks i Drammenselva ga resultater

Av Redaksjonen

Laksefiske i November er det ikke alle som får oppleve. De fleste av oss må vente til sesongstart, men det er noen som får prøve seg etter laksen på denne tiden, og de gjør en meget viktig jobb ved å fiske stamfisk.

Bjørnar Jevne Gunstad, Eilif Eckhoff, Long Ngyuen, Inge Rønning og Martin Syverud tok turen til Drammenselva for å stamfiske etter laks. Dette resulterte i flere flotte lakser.

[WPSM_COLORBOX id=15019]

– Turen begynte på fredag da Inge Rønning, Bjørnar Jevne Gunstad, Eilif Eckhoff, Long Ngyuen tok turen til meg her i Hokksund, forteller Syverud.

Les også: Største som er tatt i Drammenselva siden 1970/80t

Forrige fredag reiste gjengen opp til hytta til Syverud som ligger langs Eikern, her nøt de en god middag før de laddet opp til første dag med stamfiske.

– Forhåpningene var der ettersom forholdene var perfekte, på første plassen vi fisket på (Grevlingen) så var vi borti lite fisk, jeg kjørte på tre stykker og fikk en, forteller Syverud til Fiskeavisen.


Etter å ha fisket der, flyttet fiskerne seg over til Landskjæret. Her var det Eckhoff og Rønning som skulle få kjenne på kreftene til høstlaksen.

– Her banket det på dobbelthugg for Eilif og Inge. To flotte hufisker. Litt senere Long sin første laks på 3 år og stemningen etterpå var kjempe bra, forteller Syverud.

Long med sin første laks på 3 år – Foto: Privat

Litt senere skulle også Syverud få en meget flott hakalaks, etter dette måtte fiskerne ha en liten matbit.

– Vi spiste selvfisket røkelaks i fra Drammenselva og hjemmelaget loff til lunsj i strålende sol. Etter lunsjen gikk Inge, jeg og Eilif inn på en plass som heter Kula hvor det banka på en 2-3kgs hakalaks for Inge. Rett etterpå gikk vi til Landskjæret igjen hvor Eilif mistet en kjempe laks. Stanga sto omtrent helt flatt ut! Etter det så var det stille, forteller Syverud.

Resten av lørdagen ble tilbrakt på hytta, men fiskerne måtte etterhvert ute å se etter ørreten i bekkene langs Eikern.

– Her så vi en pen fisk på 4-4,5kg, etter å hvert ute en stund dro vi tilbake til hytta der det ble god mat og drikke på kvelden. Det ble tidlig kveld for noen, mens andre satt litt lengre, forteller Syverud.

Søndagen var været litt dårligere, men stemmingen var fortsatt meget god hos fiskerne.

– Eilif fikk fisk først av oss, det var en smålaks på rundt 1kg. Litt senere banker det på en holaks på over 10kg for Inge! Det var en sinnsyk fight, Forteller Syverud.

Senere går Syverud litt lengre ned i elven og får en fin holaks på 7-8Kg

– Laksen gjorde alt den kunne for å ikke komme opp på land, men den tapte kampen til slutt, forteller en godt fornøyd Syverud til Fiskeavisen.

Les også: Inge Rønning røper sine topp 5 wobblere etter ørret i elv.

Rønning var også meget fornøyd med helgen og fisket, han legger til en siste kommenter etter at Syverud har så å si fortalt om hele helgen.

– Føler meg utrolig heldig som fikk lov til å være med på dette eksklusive fisket. Det er ene og alene Martin sin fortjeneste, avslutter Rønning til Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy