Hjem FiskeFluefiske Bli med på auksjon av laksefluen Phatakorva, og støtt kultivering av sjøørretbekker

Bli med på auksjon av laksefluen Phatakorva, og støtt kultivering av sjøørretbekker

Av Redaksjonen

Podcasten ANADROM, som drives av Kim Werner Thorsen og Tore Andreas Schive, utfordret fluebindere til å bruke julen til å lage sin egen versjon av den kjente laksefluen Phatakorva. Fluene de fikk inn vil bli aksjonert bort, og pengene de får inn vil bli brukt til tiltak innen kultivering av sjøørretbekker.

– Motivasjonen var egentlig bare å få frem litt bindeglede i romjula, forteller Tore til Fiskeavisen.

Anadrom, som er «Norges smaleste podcast», har vært på lufta i 2 år. Kim og Tore prater om fint lite annet en det meste rundt laksefiske.

Vi går tilbake til Phatakorva, fluen som de ønsket sine lyttere skulle binde. Det kom bilder av over 40 kreasjoner av denne fluen. Det kom bilder både på Facebook og Instagram under #julekorva.

Etter det kom et forslag fra Selje Cathrine Oftebro, oppfordret de lytterne til å sende inn fluene til Anadrom, slik at de kunne selge disse på en auksjon.

– Derfor har vi nå en auksjon gående på Facebook, der hvor inntekten uavkortet går til Redd Villaksen, forteller Tore.

Redd Villaksen, ved leder Jens Olav Flekke, forteller at beløpet vil bli brukt til ett konkrete tiltak innen kultivering av sjøørretbekker.

 – Dette var en ide vi likte veldig godt, da forvaltning og kultivering av anadrom fisk, er noe vi i Anadrom Podcast brenner for, forteller Tore.

– Vi har totalt fått inn 44 Julekorva/Phatakorva. Kjøper får her en helt unik mulighet til å sikre seg Phatakorva, tolket av 17 forskjellige fluebindere. Her er det Phatakorva for de fleste forhold, forteller Tore i Anadrom.

De som ønsker å by på fluene, kan gjøre dette ved å gå inn på Anadrom Podcast på Facebook .

Her finner dere Anadrom Podcast på Facebook..

Alle bud må gjøres innen mandag 31. januar kl. 21.00

Strossle

Du vil kanskje like dette også

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy