Hjem Fiskeguider Bokanmeldelse av boka “Effektivt laksefiske”- av Jan Arhaug

Bokanmeldelse av boka “Effektivt laksefiske”- av Jan Arhaug

Av Ole Martin Gilbu

EFFEKTIVT LAKSEFISKE – EN BOK TIL ALLE MED INTERESSE FOR LAKSEFISKE

Før jul dumpet det ned en pakke i postkassen. Innholdet var en bok, med tittelen Effektivt Laksefiske skrevet i front. Nå har det seg slik at laksefiske har vært en del av meg hele livet og noe som har vært en livstil i min familie. Så alt som omhandler laksefiske gleder meg, og da særlig bøker. Bøker innenfor sjangeren laksefiske var svært populært for meg i barndommen som jeg satt å sugde til meg alt av innhold og drømte meg bort. Så jeg personlig setter pris på en god bok, ja så lenge det er noe fiskerelatert da.

Skrevet av: Ole Martin Gilbu

“Den mest omfattende boken om laksefiske i norske elver. Inkluderer sportsfiske etter laks med flue, sluk, mark wobbler og andre redskap. Mer enn 250 bilder og illustrasjoner”

BOKEN
Forfatter Jan Arhaug har fylt en bok med det meste som omhandler laksefiske. Alt fra hvordan laksen oppfører seg i elvene og praktiske tips til gode og artige historier.
Jan Arhaug traff spikeren for min del når jeg leser at han alltid benytter anledningen til øke rekruteringen innenfor laksefiske når muligheten byr seg. Noe denne boken også vil være med på i bidra med.


Førsteinntrykket av boken er at den skal rettes mest på nybegynnerene i dette fisket, men etter hvert som man leser seg gjennom boken så forstår man at her har det blitt lagt ned mye jobb hvor det også kommer frem mye innhold som treffer dem mer erfarne. Så med andre ord er dette en bok som vil være like interessant å lese for en som har fisket etter laks i en mannsalder til en som kanskje nettopp har begynt.

Noe av det jeg liker bra med boken er kapittelet som omhandler det å fiske med ulike redskaper. Dette nettopp fordi forfatteren har fått frem mye av alle fiskeformene. Jeg som selv fisker kun med flue, men er oppvokst med mark/ slukfiske synes det er svært positivt at det brukes like mye plass på å dele info om de ulike fiskeformene. Det er tross alt hver sine gleder hvilken fiskeform man trives med.

Boken er jo fylt med info om laksen, dens historikk, hvordan man kan forstå laksen bedre, hvordan få laksen på kroken, fiskeutstyr/ teknikker og mye annet. Så det er mye kunnskap å suge til seg i denne boken. Bra forklart og gode bilder gjør det enkelt.


Sikkerhet i elven, nasjonale regler, miljøstatus, oppdrett og villaksens fremtid er også noe av det man finner i denne boken. All den kunnskapen man kan få om laksen utenom selve fisket er også svært verdifullt.
Når jeg sitter å leser i boken så trekker jeg stadig på smilebåndet og særlig da jeg leste “brev til en lakseenke”.


OPPSUMMERING
Boken fortjener å bli skrevet mye mer om, men noen ganger er det lettere å bare si KJØP og nyt. Ja, jeg anbefaler faktisk deg til å lese denne boken. Som jeg skrev så synes jeg personlig at denne boken passer like godt til en nybegynner som til en mer erfaren. For min del falt boken i hvert fall i smak.
Det er lett å forstå at Jan Arhaug har tatt seg god tid til å innhente fakta, historier og erfaringer fra ulike hold og han formidler det på en svært god måte.
Det står skrevet at boken er dedisert til alle han møtte, som på hver sin måte har bidratt til boken med gode tips, bilder og artige historier.
Jeg ønsker å takke Jan Arhaug for en flott bok fylt med EFFEKTIVT LAKSEFISKE.

TERNINGKAST

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Raske tips før åpningen av laksefiskesesongen - Fiskeavisen.no 29. mai 2018 - 14:33

[…] Les også: Bokanmeldelse av boka “Effektivt laksefiske”- av Jan Arhaug […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy