Hjem Nyheter Clean Coast Anglers vil gjøre det ryddigere på våre fiskeplasser

Clean Coast Anglers vil gjøre det ryddigere på våre fiskeplasser

Av Redaksjonen

 Vi tok en prat med Bjørnar Berg som er en av grunnleggerne av Clean Coast Anglers (cca). Dette er en frivillig organisasjon som ble opprettet med det formål å redusere søppel langs kyst, elv og i naturen. CCA består i dag av personer som er ivrige friluftsmennesker og sportsfiskere.

Hvem er dere:
Clean Coast Anglers (cca) er en frivillig organisasjon som ble opprettet med det
formål å redusere søppel langs kyst, elv og i naturen. CCA består i dag av personer
som er ivrige friluftsmennesker og sportsfiskere.
 
Bjørnar Berg og Anders Gjestad er fra Moss, og Henrik er fra Sandefjord. Vi er alle  ivrige sportsfiskere og friluftsmennesker som reiser mye rundt og fisker i Norge både i saltvann og ferskvann. Vi bor for tiden i Oslo og fisker mye både i sjøen etter sjøørret og i marka etter ørret. Fluefiske er vår store lidenskap!
 
Hvorfor har dere startet opp med dette?
Det hele startet med at vi var en tur i Rena og fisket. Da vi satt langs elvebredden diskuterte vi mellom oss hvorfor det alltid er så mye søppel å finne langs fiskeplassene langs elva. Vi finner ofte både snus, sneiper, ølbokser, fiske sene, engangsgriller etc langs elvebredden.

Det er både trist og leit å ankomme sin favoritt plass langs elva, sjøen eller et nydelig skogstjern også finner man slikt liggende. Vi tenkte at vi kunne prøve å spre et budskap om at alle kan bidra til å både plukke med sin egen søppel og andre sin når de er på fisketur.
Vi så at det var mange rydde aktører rundt om i Norge, men ingen som var rettet mot og for sportsfiskere.

Hvis en sportsfisker bruker litt av tiden sin på slutten av turen til å plukke med seg en pose søppel vil dette sørge for at fiskeplassen forlates i den tilstand man vil den skal være til neste besøkende som ankommer. Dette bidrar til økt trivsel for alle når man ferdes på tur og sørge for sporløs ferdsel. Sportsfiskere har et særlig ansvar for å rydde opp sitt eget utstyr, som fiskesene og kroker, for å beskytte og ivareta fugl- og dyreliv.

CCA har en tro på at sportsfiskere og friluftsmennesker kan gjøre en nytte og vi ønsker å skape en bevisstgjøring over hvordan man kan gjøre dette.

Hvorfor valgte dere navnet “clean coast anglers”?
Vi brukte lang tid på å finne et navn. Man skulle tro det var enkelt, men det er det aldri. Enten så passer ikke navnet, eller så er det tatt av noen andre. Vi var veldig inspirert av #plasticinthebasket fra Danmark. Men vi ville ha et navn som ikke bare var tiltenkt fluefiskere og de som har linekurver, men også alle type sportsfiskere (anglers). Da det er mange som ferdes ute på fisketur, og vi har alle et ansvar å rydde opp etter oss selv.
 
Vi ville ikke begrense oss til bare kysten, men også elver og skogsvann. Men mesteparten av plastavfall er langs kysten av Norge så derfor fenget det med “coast”. Slik ble vi enige om navnet Clean Coast Anglers.
 
Hva er målet deres?

Vår visjon er at sportsfiskere og friluftsmennesker som ferdes rundt Norges kyst og i de norske skoger skal gjøre det

miljøet de ferdes i fritt for søppel. Ved å ta med litt søppel fra området man har vært i på slutten av hver tur, så har vi i CCA en tro på at dette på lang sikt kan forbedre miljøet rundt oss.
Hvordan kan man bidra?
Først av alt: plukk opp litt søppel mens du er på tur! Så kan du gjerne ta bilde fra turen og søppelfangsten, del den med oss på IG eller FB og vi deler din post videre. Da hjelper du oss med å spre ordet samt at vi deler bilder fra din egen tur med andre på sosiale medier.
 
Det kommer også egne rydde eventer og fisketreff med tiden, så her er det bare å følge med på FB og IG i fremtiden!

Ved å spre budskapet om å plukke søppel ønsker CCA at man bruker #cleancoastanglers taggen på sosiale medier. Vi håper at dette vil gjøre CCA til en stor organisasjon som igjen vil kunne starte med å gi noe tilbake til medlemmene i form av konkurranser og annet.

 

CCA er i dag å finne på Instagram (@cleancoastanglers) og på Facebook (@cleancoastanglers).

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy