Hjem Fiskeguider Hvordan fjerne rust fra fiskestang

Hvordan fjerne rust fra fiskestang

Av Redaksjonen

Vi er sikkert mange som har slurvet med å skylle fiskestanga etter å ha vært på tur i det salte element. Over tid kan det gi et lag med rust på ringene.

Artikkelen hentet fra: Team Colibri

Som fiskegal får man et nært forhold til utstyret sitt. Etter tusenvis av kast med en stang har man tilbragt en del tid sammen, og følgelig vil jeg ta godt vare på den.

Over har vi en 8 fot stang (3-14g) fra Shimano som jeg egentlig bruker til ferskvannsfiske, men med tid og stunder har funnet ut at er utrolig artig til sjøørret, og til og med har kjørt fin havabbor på. Dette betyr at den har fått sin dose salt. Nå bærer den preg av saltet.

Utstyr jeg bruker for å fjerne rust fra fiskestang

Dette utstyret brukte jeg for å fjerne rusten. Det gikk overraskende raskt og enkelt. Det mest essensielle var egentlig svampen med den grove siden og kjøkkenspray. Det andre var hendige småsaker fra pussesakene til våpen. OBS: kobber-børsten brukes med stor forsiktighet og kun i trange steder av stangringene der man ikke kommer til ellers og bare må rufse til litt for å få bort rust.

Utstyr:

  • Svamp
  • Skrutrekker – Flat
  • Stålbørste eller lignende
  • Cillit Bang for bad og fliser
  • WD40 eller 556
  • microfiberklut

Jeg sprayet på med rause mengder kjøkkenspray og lot dette virke litt.

Fuktet mikrofiberklut med kjøkkenspray. Jeg lot ringene ligge litt i dette for å myke opp rusten.

Etter litt gnikking med svamp med grov side og div annet, ble resultatet helt strøkent!

Unngå å fjerne rust fra fiskestang

For å unngå rust fremover har jeg gitt ringene en lett spray med olje. Det er mange typer som kan brukes, men dette er tilfeldigvis den jeg hadde i verktøykassa. WD40 eller 556 gjør sikkert jobben like godt.

For flere gode tips kan du sjekke ut flere guider her.

Fremover kommer jeg til å spandere litt olje på stanga jevnlig, og selvsagt skjerpe meg med at stangen ALLTID skal få seg en vask i ferskvann etter endt fisketur.
Forebygging er alltid bedre enn reparasjon:- skyll alltid stang i ferskvann etter endt fisketur- gå over jevnlig med mikrofiberkult og tørk av på trange steder- spandere litt lett olje i ny og ne.

Ikke glem å sjekk ut Team Colibri sin blogg.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy