Hjem FiskeArtsfiske Daniel Andersen slo kompisen sin tidligere norgesrekord på vanlig ringbuk

Daniel Andersen slo kompisen sin tidligere norgesrekord på vanlig ringbuk

Av Redaksjonen

Daniel Andersen hadde vært syk en stund, så fiskeabstinensene hadde bygd seg opp. Med engang han var frisk nok tok han turen ut for å bedrive litt artsfiske. Det skulle resultere i en ny potensiell norgesrekord med en vanlig ringbuk på 11,09 gram.

Andersen er ingen ukjent fisker for de som befinner seg i miljøet. Han er aktiv i et miljø som bedriver artsfiske der fiskerne prøver å fange flest mulige fiskearter på stang. Det har resultert i at Andersen har fanget 132 forskjellige arter og har et par norgesrekorder.

– Fiskeabstinensene var ekstreme for å si det mildt. Jeg stakk ned i fiskeboden og henta et vindu, stang, ursuit og støvler. Så var det bare å kjøre avgårde til plassen. Ankommer stedet og hopper ut i sjøen. Det skal nevnes at vi fant disse artene først ifjor og jeg klarte da ikke å få meg et beist, men så kom 2021, forteller Andersen til Fiskeavisen.

Ringbuker er en fiskfamilie i ordenen piggfinnefisker. Dette er en meget omfattende familie som totalt kan inneholde minst 420 ulike arter. Artene er stort sett utbredt i arktiske farvann, og gjerne på relativt dypt hav. For svært mange av disse artene er både utbredelse og biologi meget dårlig kjent. – Kilde: Snl.no

Andersen som hopper ut i sjøen med et vannbrett, en isfiske stang fra Wiggler og en Daiwa caldia 2000 snelle. Kroken var en kamasan str 14 med et fragment av reke på.

– Etter ca et minutt så ser jeg en stor klump på et tareblad. Jeg tenker umiddelbart at denne er typ 8-9 gram da den så helt ok ut. Jeg slipper kroken ned foran nesa på den og det tar ikke lange tiden før den sluker reke fragmentet jeg hadde på, forteller Andersen.

Fisken skulle være god og rund, og ha en “langt” større vekt enn det Andersen trodde da han først så den.

– Jeg hiver fisken opp i vinduet og ser pondusen denne fisken hadde! Nesten verre enn meg selv etter alt maten under juletidene. Fisken var langt ifra å være av de lengste vanlige ringbukene vi har sett, men helt klart ei bolle, forteller Andersen.

Slik ser det ut når du bedriver fiske med vindu. – Bilde tatt av Asgeir Alvestad // Asgeiralvestad.no

Hva er vindusfiske?
Fisket med vindu foregår slik at man har en ramme, gjerne av tre og et pleksiglass som man da lager et vindu av. Dette gjør at du får sett livet under overflaten klart og tydelig. Det er enklere å få innsikt i hvordan fisken oppfører seg og hvor den er. Dette gjør at det visuelle fisket blir enklere og at man ikke trenger speilblankt hav for å bedrive dette.

Den lykkelige fiskeren skynder seg opp til bilen som står rett ved vannet for å finne ut vekta på denne bolla.

– Etter å ha sikra fisken i vinduet (Red.Anm: Lagt fisken i en kopp med sjøvann.) så kommer jeg meg opp til bilen som står to meter unna sjøen. Der veier jeg fisken til hele sinnsyke 11,09 gram. Dette er ny potensiell norgesrekord, forteller den lykkelige fiskeren til Fiskeavisen.

Da var det bare for Andersen og ringe kompisen Bilal Saab som stakk av med det første eksemplaret og Norgesrekorden på stang i fjor.

– Jeg ringte min gode kollega og venn Bilal for å dele nyheten. Den ble tatt godt imot og han var noe overrasket over tykkelsen på denne lille grisen av en fisk, avslutter Andersen til Fiskeavisen.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_35]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy