Hjem Fiske Deilig kremet tartar av røkelaks på crostini

Deilig kremet tartar av røkelaks på crostini

Av Redaksjonen

Det er sesong for et av norges fineste fiskeprodukter, nemlig villaks. Villaks er nydelig og det er flere ting du kan gjøre med den. 

Vår kjære redaktør Raphael Pedersen serverte en type kremet tartar til gjestene på Park inn by Radisson Stavanger her om kvelden, og den falt i smak! Vi er så heldige at han deler oppskriften med oss, så vi kan ha muligheten å teste ut denne nydelige retten.

1. Crostini 

Bruk noe tørr og gammel loff. Skjær ut rundinger med et glass. Masser dem så inn med litt olje ( ikke for mye- da blir de bare «soggy») Du kan kryddre med urter og hva du vil, men jeg brukte bare pepper da røkelaksen er salt nok fra før av.


Gi dem noen minutter i ovnen på 180 grader til de blir gylne. Nb! Legg dem på enten grovpapir eller bakepapir etter steking slik at overflødig olje trekker ut. Da blir de garantert sprø og tørre!

2. Laksen

Du kan bruke rå laks eller røkelaks. Jeg brukte som sagt røkelaks. Finhakk laksen i små biter. Tilsett ønsket mengde med rømme og filadelfia ost. Mer rømme og ost gjør smaken av laksen mildere, mindre gjør den mer intens .. ja det sier seg selv. Så tilsatte jeg litt ekstra virgin olivenolje og finhakket gressløk i blandingen.

Det er knall enkelt!! 

Funker fint som både forrett og pålegg!

Voila! 

Dill funker også, men ikke bruk for mye. Dillen stjeler raskt showet med smaken sin og ikke alle liker den. Ser du på bildet under, har jeg et lite hint av tørket dill på toppen.

Ps: Nei, dette er ikke en orginal rett. Den har eksistert lenge, men en påminnelse skader vel ikke!? Og det smaker fortreffelig!

Sjekk gjerne ut bloggen til redaktøren vår også: https://rpfiske.com

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_21]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy