Hjem Fiske Denne rekord-havabboren mettet 7 voksne og 3 barn

Denne rekord-havabboren mettet 7 voksne og 3 barn

Av Redaksjonen

Remi Navjord hadde vært ute i nesten 4 timer da den virkelig skulle sitte. Først fikk han en havabbor på rundt kiloen – og fem kast senere dro han i land et beist på hele 5,1kg.

Fiskeavisen tok en prat med Remi for å høre litt om den fantastiske fangsten.

– Den tok helt på slutten av turen, hadde vært ute i ca 4 timer. Fikk en på rundt kiloen 5 kast før den på 5,1 gikk på, begynner han.

Denne hugget i før det virkelig smalt i stanga til Remi.
Foto: Kjell O. Haugen

– Jeg brukte en del tid på å se etter oksygen i dønningene. Det var mye sjø, men det var fortsatt mulig å se spor etter strømbelter. Vi så at det begynte å strømme unormalt mye inn mot et skjær på andre siden av bukta, det bruste godt med oksygen i vannet, og jeg kaster målrettet etter denne spotten, sier han.

På kast nummer to lar han baitet synke litt lengre enn vanlig, før han begynner å jigge opp. Da kjenner han plutselig til et mothugg i andre enden, fulgt av et utras på gode 30-40 meter. Både haleslag og hoderistinger kunne føles strømmende gjennom senen. Og Navjord visste at han måtte ta det med ro med 0.23 fortom.

– Jeg får stort sett all havabbor på IMA komomo 2 eller IMA sf 125. Begge i olivengrønn farge. Denne turen var det rett og slett for mye vind og strøm til å fiske med wobblere, så jeg byttet til en savage gear eel i olivengrønn farge. 23 gram og 12,5 cm. Er vel litt i overkant glad i olivengrønt, men om man fisker mye, så vet de fleste at farger og baits ofte blir en utfordring å bytte vekk i fra, man blir neste semi-hjernevasket over tid.

Remi holder frem havabboren på over 5 kilo.
Foto: Kjell O. Haugen

– Selve fighten varte i ca 20 minutter.

Remi kunne også fortelle at hele familien fikk nyte den gode fangsten. Med 3 kilo ren filet ble det kjørt ovnsbakt havabbor, en rett som mettet hele 7 voksne og 3 barn.

– Mye tilbehør var det også, i form av diverse grønnsaker og sauser. 

Familien nyter den utsøkte fisken. Bilde privat

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_20]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy