Hjem Nyheter Dette er robotfisken som skal redde havet

Dette er robotfisken som skal redde havet

Av Redaksjonen

I en rapport publisert av Science Robotics skrives det om en helt ny robot som skal endre måten vi studerer havet på. Forskere ved MIT har utviklet en helt egen fiskeart – men under skinnet skjuler det seg avansert teknologi. 

Robotfisken har fått navnet Soft Robotic Fish, eller SoFi, og er utviklet for å løse problemer dagens forskere står overfor når det kommer til undersøkelser av hav, fisk og sjøbunn.

Potensialet er stort for den fjernstyrte fisken, som de håper på å kunne utvikle videre til å kunne automatisk følge utvalgte fiskearter. En slik funksjon vil kunne gi forskere muligheten til å forstå mye mer om dynamikken til fiske-stimer.

Roboten har allerede muligheten til å løse noen problemer. Kommunikasjonsproblemet, som er vanlig med undervannsroboter ettersom radiobølger ikke funker godt nok under vann, har blitt erstattet med lydbølger.

Roboten er også en såkalt “Soft Robot,” og bruker luft og olje til å flytte på mekanikken, slik at bevegelsene blir mye mer naturlig.

Roboten har også sin egen “svømmeblære,” slik at den kan komme seg dybt nok.

Se video av roboten her: 

 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy