Hjem FiskeLaksefiske Skotsk villaks desimert av parasitter

Skotsk villaks desimert av parasitter

Av Martin Tilrem

Tidligere denne uken kom nyhetene om at store antall voksne villaks på vei til viktige skotske elver har blitt desimert av parasittiske lakselus.

Det skriver Salmon & Trout Conservation Scotland på sine nettsider.

Store deler av årets laks på vei fra havet opp Skottlands elver har blitt drept av en pest av parasittiske lakselus. Laksefisken må svømme forbi flere oppdrettsanlegg i Loch Roag for å komme seg opp Blackwater River på vestsiden av Lewis, Skottland. I slutten av July ble flere døde, døende og skadede voksne laks funnet i den delen av elven påvirket av tidevannet.

Salmon & Trout Conversation Scotland kan fortelle at alle de skadede fiskene vil dø til slutt. Nedenfor ser du video av en laks filmet i Blackwater River i July. Den er ødelagt av lakselus, og store deler av fisken er fortsatt dekket til av lusen.

Lakselus-tall forhøyet på oppdrettsfisk

Mye tyder på at mengden lakselus på oppdrettsfisk innenfor oppdrettsanleggene i Skottland skal ha vært forhøyet i sommer. Flere skip har reist fra Loch Roar denne sommeren med en mengde død fisk som et resultat av skade påført av lus.

Direktøren av S&TCS forteller til egne nettsider, Andrew Graham-Stewart at,

“We tror eksplosjonen av antall lakselus i innleggene i Loch Roar har spredt seg ut i de ville områdene, og at det har hatt en dødelig effekt på villfisken når de har ventet på å komme seg opp Blackwater.”

Blackwater River er historisk sett den viktigste lakseelven i sin del av Skottland, og renner ut i Loch Raag på vestsiden av Lewis.

Alle syv oppdrettsanlegg i Loch Roag eies av Scottish Salmon Company.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_27]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy