Hjem FiskeFluefiske Engelsviken 15.05.2017

Engelsviken 15.05.2017

Av Daniel

Så var det mandag. Etter en fin helg med fisketurer, men som vanlig uten fiskelykke hadde jeg  fortsatt trua. Om jeg hadde vært religiøs hadde jeg antageligvis vært fanatisk.

Jeg hadde trøstekjøpt en ny stang av StreamstixTorgeir. Prototypen på en Streamstx #3 var nå i mitt eie. Jeg kunne jo bruke det som påskudd til å svinge ned til Fredrikstad for å plukke den opp og prøve meg på sjøørreten samtidig? Etter to sure timer i kø var jeg fremme i Engelsviken hvor Torgeir sto og ventet. Etter en flott seremoniell overlevering av nytt brukerutstyr var det bare å rigge SeatroutSeekeren i #6 med den nye Vision XLA snella og tusle ned til vannet. Med lokalkjent guide.

Jeg satte på en laksefarget reke og begynte å kaste. Den stanga med Coastal Clear camo lina er usedvanlig god å kaste med og jeg merket at jeg virkelig hadde fått uttelling for timene hos Myhre. Jeg fikk nesten ut hele lina.

Etter ikke mange kastene hogg det til. Det var en skikkelig rugg. Den dro godt, men slapp etter få sekunder. Dritt. Men når det biter så fort er det jo stor fare for at det biter igjen? Det var ihvertfall fisk der.

Etter en stund flyttet vi oss lenger innover. Reka mi var sporløst forsvunnet, så jeg prøvde noe annet. Ikke noe kontakt. En sel kom svømmende forbi og en gjeng med niser svømte frem og tilbake litt lenger ut. Jeg begynte å fable om å få på en Nise. Det hadde gitt god flex i stanga.

Jeg tusla litt lenger utover svabergene og fortsatte kastinga. Plutselig beit det på noe. Ikke noe stort, men fisk. Opp kom en diger sjøørret utkledd som en liten Torsk. Det må være karnevalstid i østfoldtraktene. En liten stund etter beit det hos Torgeir. Han fikk inn en fin kilosfisk. Litt tynn, men det var nå ihvertfall en sjøørret.

En sjøørret utkledd som torsk

Klokken begynte å bli mye, og jeg hadde jo en drøy times kjøretur hjem. Jeg ble med Torgeir hjemom for å hente en line jeg skulle bruke til gjeddefiske. Valget hadde falt på en Royal Wulff Ambush Triangle Taper Short Belly line. Den burde passe perfekt til Streamstix Pikehunteren.

Ny line

Vi ble stående og prate en stund før vi takket for en hyggelig tur, og jeg satte meg i bilen. Litt lettet over å ihvertfall ha fått en fisk jeg kunne skrive om begynte jeg å glede meg til neste fisketur. Var lykken i ferd med å snu?

 

_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy