Hjem Fiske Helgelandskystens skjulte perler – Brønnøysund – Ørretfiske

Helgelandskystens skjulte perler – Brønnøysund – Ørretfiske

Av Daniel

Helgelandskysten er kjent for sin vakre kystlinje med både fjell og vakre strender som strekker seg fra Midt-Norge helt til nord.
Underveis befinner det seg tonnevis av fiskemuligheter og denne gangen skal vi ta for oss ørreten som befinner seg i Brønnøysund og området rundt.

Enten om du er glad i å fiske sjøørret eller brunørret så er mulighetene enorme her oppe. Det finnes utallige strender, kjær, bekker og elver for sjøørreten som gir den gode grunnlag for å klare seg godt. Du lurer sikkert ” men hva med oppdrettsanleggene?” Selvfølgelig har det hatt en påvirkning iløpet av årene men i Brønnøysund har de startet med lukket anlegg, noe som jeg synes alt fungerer. De sjøørretene som ble tatt under min siste tur i starten/midten av Mai, så hadde ingen av sjøørretene lus selv om vi ikke fisket langt unna et av de anleggene. Kan jo være for sjøørreten har stått i brakkvann og jeg har ikke opplevd dette tidligere.
I hvert fall, er du glad i sjøørretfiske på flue, sluk mark, osv er dette virkelig en plass du må besøke. Om du har glad i å stå og fiske i stryk der ørreten går opp og ned så vil jeg virkelig anbefale Sømna som er nabokommunen til Brønnøysund. Her har du noen utrolige gode plasser. Mellom meieriet og bensinstasjonen er min favorittplass der ute, men det trenger du ikke å si til noen?

Ørretfiske i ferskvann.

Her er det virkelig mange perler. Når vi kommer til Helgelandskysten så er det skikkelig å fiske på havet og ikke land. Man henter jo maten uten for døra si i sjøen.
Dette gjør at ørreten i vanna rundt om ikke blir fisket alt for hardt på og da er de enklere å få lurt på kroken. Her finnes det alt fra fin stekefisk til ørret på over 6kg, bestemors rekord er på 6kg i Tilremsvatnet! Fisk over 2kg er det litt lengre mellom, men ikke umulig å få i de fleste vanna. Utfordringer for en fluefisker her oppe er at det “blæs no jævlig” og da er det fint å kunne bevege seg litt rundt om kring på vannet eller til et annet vann. Alltid en plass i ly. Har personlig ikke fisket mye med mark i ferskvanna, men litt på sjøørreten så det er helt sikkert ikke et problem med å lure den på mark.

Tidlig på sesongen er det gull med sluk, da den står gjerne litt lengre ned i vannlagene.
Hornsvatnet, movatnet og Tilremsvatnet har jeg aldri dratt tomhendt hjem i fra, så her er mulighetene store for det blir mye fisk.

Movatnet har en større snitt på fisken enn størrelsen på de i Tiltemsvatnet.

Personlig så synes jeg variasjonen er helt fantastisk. Man kan ta med seg en litt lettere stang til ferskvann og en litt kraftigere stang til sjøen. Fin måte å se naturen og oppleve de andre vann og plasser på.
Her er sola stort sett oppe hele tiden så ikke noe mangel på dagslys i hvert fall! Du skal heller ikke se bort i fra at du lurer på en sjøørret eller laks i disse vanna heller, da de ofte vandrer opp når det er nok vann i elva.

Kunne helt sikkert ha nevnt mye mer men litt av greia er å finne ut litt selv også! Jeg kommer så klart tilbake med en ny sak om ikke så lenge og da blir det om havfiske fra land.

Ønsker du å teste ut Brønnøysund, så må du gjerne stille meg spørsmål eller ta kontakt med Brønnøysund Jeger og Fiskeforening.

Strossle

Du vil kanskje like dette også

1 kommentar

Fiskeskolen sesong 4, episode 15: Havfiske på Helgelandskysten - Fiskeavisen.no 6. september 2020 - 21:14

[…] Les også: Helgelandskystens skjulte perler – Brønnøysund – Ørretfiske […]

Svar

Legg inn en kommentar

[script_23]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy