Hjem FiskeFluefiske Svartkulp og Kapteinsputten 19.05.2017

Svartkulp og Kapteinsputten 19.05.2017

Av Bård Hammer

Som ekte Nordmann så stikker jeg hjem tidlig fra jobb på fredager så sant det lar seg gjøre. Jeg skulle møte Vidar på Sognsvann for å fiske i Svartkulp. Vidar er en barndomskompis jeg har fisket mye med i mange år. Han fikk beskjed om at han hadde kreft for to og et halvt år siden og har da vært inn og ut av sykehuset med ujevne mellomrom siden. Det har da vært lite overskudd til å få fisket, men endelig orket han å bli med ut en tur. Det var i grunnen mye viktigere å få lufta Vidar og den nye Eikre Facile #2 stanga hans enn å få fisket selv. Selv om blankekongenstempelet pulserte inni hodet mitt og ville gjerne bli begravet en gang for alle.

Etter en kjapp tur hjemom for å tisse hunder og raske med meg fiskeutstyret møtte jeg Vidar som sto klar og ventet på parkeringsplassen på Sognsvann. Jeg hoppet raskt i vadebuksene og vi tuslet oppover til vannet. Det var litt vind, men man er jo pent nødt til å trosse elementene. Det hele handler jo om å være på rett sted til rett tid, noe jeg tydeligvis hadde store problemer med å få til å klaffe.

Ny stang. Mmmmmmmm

Jeg hadde som alltid den nye “golfbagen” min med meg. En SIMMS Bounty hunter 3 single rod cannon. Der fikk jeg lurt nedi en #1, #2, #3 og #4 stang. Bortsett fra at #4 stanga mi er i USA for å få ny tupp så den vikarierende #4 stanga er en underklassa treer som gjør seg eksepsjonelt godt med en #4 line. Jeg skulle være godt dekka for lett tørrfluefiske. Siden jeg hadde gitt bort #3 stanga til Sunniva, den samme stanga som nå vikarierte for Orvisen som var på spabehandling i utlandet, hadde jeg fått lurt Torgeir til å selge meg prototypen på den nye Streamstix #3 stanga. Med ei litta bris med ubestemmelig retning i lufta var det en finfin anledning til å prøve den nye stanga. Sammen med stanga hadde jeg gitt bort en Streamstix ⅔ snelle med en Guideline Presentation #3 line på. Den var også for anledningen konfiskert. Dette burde passe bra.

Det var et og annet vak å se, men ikke på langt nær slik som sist jeg var der. Det kan jo ha noe med været å gjøre. Sist var det stille og duskregn. Nå var det sol og vind.

For å safe startet jeg med superemergeren min. Dro på med noen ekstra blindkast for å teste stanga og plasserte flua perfekt. Det beit umiddelbart. Men jeg mista den på tilslaget. På andre kastet satt den. Ei lita flis, men det var fisk. På to kast! Dette lovet godt. Nesten så jeg kunne grave hull med en gang for å få Blankekongen i torva. Jeg gikk helt i enden der det vaket en del større fisk. Ikke ofte, men noen vak var det. Jeg prøvde litt forskjellige fluer, men ingen ville ta. Så husket jeg på Alex fra helgen før, og tredde på en maur. Ingen interesse.

Hei du, kompis

Men jeg frydet meg over den nye stanga. Den var veldig god å kaste med og jeg fikk rullet ut flua riktig på en mye større prosentandel av kastene enn jeg pleier. Det er bare å håpe Torgeir får disse i produksjon så fort som mulig. Uten at jeg kan gi noe faglig eller kasteteknisk uttalse om denne eller #2 stanga, liker jeg dem veldig godt. De er lettkastede og jeg vil tro de matcher stenger i atskillig mye høyere prisklasse. Jeg vil tørre å påstå det samme om de tyngre stengene til Streamstix også. Med tanke på garanti så har Orvisen min 25 års garanti, men må forvente at den er bort i minst 2 måneder før jeg får den tilbake og det kostet meg NOK 820,- kroner med ansattrabatt og sende den, og så vidt jeg vet så skal de ha 65 USD i servicegebyr før de sender den tilbake. Da jeg knakk en del på en streamstixstang betalte jeg 250 spenn og hadde delen i posten etter to dager. Når jeg får minst tre Streamstixstenger for prisen av en Orvis Helios 2 så tror jeg det blir med den ene Orvisstanga for min del. Jeg klarer ikke å forsvare prisdifferansen på noen måte.

Vidar ble sliten etter et par timer og ville hjem. Jeg var lei av lurefiskene i Svartkulp, så jeg var i grunnen mettet for dagen selv. Da vi kom til parkeringsplassen var jeg likevel ikke helt klar for å dra hjem, så jeg bestemte meg for å svinge innom Kapteinsputten på vei hjem. En liten dam som jeg var og fisket i uten hell noen ganger i fjor. Dammen er liten og fisken er sky, men jeg har sett ganske stor fisk vake der. Selvfølgelig utenfor kastehold.

 

Kapteinsputten


Da jeg kom opp var det fint. Det vaket en del, men det så veldig smått ut. Mye mere småfisk enn i fjor. Her må OFA ha vært og fylt opp med mikkemusfisk. Jeg fisket med det ene og det andre. Et par forsøk på å ta en maur ble raskt avbrutt av i overkant ivrig tilslag. Ellers fikk jeg bare grantrær og annet kvast. Til slutt satte jeg på en liten myggklekker. Opp kom det en liten tass, omtrent samme størrelsen som den jeg fikk på Svartkulp tidligere. Neste kastet satte seg fast i noen busker. Det var på tide å komme seg hjem.

Med noen fluer mindre i boksen og to småfisk på land (og satt tilbake igjen) tuslet jeg fornøyd tilbake til bilen. I morgen var det duka for bellyboatdag på Hagatjern. Det ble rapportert stor fisk som vaket der om dagen…
_-bård-_

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_24]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy