Hjem Fisk til folket Fisk til folket- Knasende god fiskegrateng

Fisk til folket- Knasende god fiskegrateng

Av Raphael Pedersen

I Fisk til folket er målet enkle og folkelige fiskemiddager.

Fiskegrateng faller i smak hos de fleste og er gir oss foreldre muligheten til å lure inn masse gode grønnsaker og fisk på en veldig smaksvennlig måte.

Tid: ca 40 min. 4 porsjoner. Middagspris: Ca 57kr

Denne gang bruker jeg frossenfisk fra frysedisken. 17 kr for 400gr sei. Funker bra til hverdags grateng?

400 gr =17kr

Husk at når du lager maten selv, bestemmer du hva eller hvor mye du vil ha av fisk eller grønnsaker.  Valget er ditt?

Hva gjorde jeg? 

1. Makaroni på kok.

2. Finhakket gulerøtter og løk

3. To egg. Separer plomme og eggehvite hver for seg.

4. Hvit saus:  Smelt smør og tilsett et par ss mel. Visp inn litt og litt melk (ca 3-3,5dl brukte jeg) Jeg vil ha en ganske tykk saus. Når du har funnet riktig konsistens, skru ned varmen.

3. Trekk fisken og sil av mest mulig vann.

4. Så tilbake til den hvite sausen. I med makaroni, men ikke for mye(!) Visp inn en og en eggeplomme, smak til med hvit pepper, sort pepper og salt. Så har du i  fisken. Mange oppskrifter sier du skal ha eggeplommene i etter fisken- jeg gjør ikke det, for jeg vil ikke ødelegge fiskestykkene med visping.

5. Smør en ildfast form

6. Stivpisk eggehvitene og ha det forsiktig inn i blandingen.

Så er du “good to go” som de sier på engelsk. Ha blandingen i den smurte formen. Litt ekstra pepper , salt og gressløk før du topper med litt ost og grilijermel + en god ekstra virgin olivenolje.


I min ovn kjørte jeg dette på 180 grader i ca 30 min. 


Knasende god fiskegrateng, servert med enkel råkost-salat. Bruk poteter som tilbehør om du ønsker.

Ps: Det er mye du kan gjøre. Dette var den enkle versjonen. Brul gjerne erter, purreløk, ingefær, sitron eller forskjellige kryddere. Det fine me å lage mat fra bunn av er at du selv kan bestemme. Så har du også kontroll på hva du får i deg ?

Vil du se mer fra redaktørens  fiske verden? Ta en titt på hans egen blogg. 


Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy