Hjem Fiskeguider Fluefiske for Nybegynnere. Del 4. Ekstrautstyr

Fluefiske for Nybegynnere. Del 4. Ekstrautstyr

Av Redaksjonen

Skrevet av Dan Eckholm – Stramtsnoreblog.wordpress.com

Denne delen har jeg gledet meg til å skrive. Ekstrautstyr til fluefiske!

Dette er en vakker verden for «gearfreaken». Det finnes uttalige ekstrautstyr til fluefiskeren. Men her skal jeg ta for meg det viktigste og mest nødvendig og deretter det som er greit å ha. Det som det ikke er bildet av her som kan være greit å ha er fortomsmud. Det er mud som smøres på fortomslinen for at den skal synke og maskerer fortommen for den kresne fisken.

Merk at når du er på fisketur kan det være greit å ha med flere typer snøre. Dette i tilfelle det ikke er klekking av fluer, så har du et intermediet snøret til å prøve deg på streamerfiske med.

EnterNok fortommer i  i flere styrker. Til Sjøørret bruker jeg 4-3X og nedover til 0x. Ørret bruker jeg alt fra 8X og opp, men igjen så spørs det hvor man fisker. Her har du både Nylon fortom og flurkarbon. Les mer om disse to HER:

Dette er fortomsmatriale til å skjøte fortom.

Fortomsklipper til å klippe vekk det ekstrasnøret etter du har satt på en flue.

Impigneringsspray til tørrfluer. Dette bruker du for at fluene ikke skal synke.

Dryshaker. Dette bruker du for å tørke fluene. Du putter fluen nedi, rister og blåser av pulveret som henger igjen på fluen. Pulveret trekker ut vannet av fluen.

Glidemiddel til snøre, slik at det glir bedre i mellom stangringene.

Kirurgtang for å fjerne fluen fra fisken skånsomt.

Fiskebag. Dette er ikke et must men noe jeg synes er veldig greit da du kan ha ganske myeutstyr oppi denne. Du kan lese min anmeldelse av Simms sin her:

Fiskevest. Dette kan du bruke i stedet for bag. Mange foretrekker vesten framfor baggen, men har du mye utstyr med deg vil vesten føles tung.

Snellebag, for å ikke få rusk i mellom snellen.

Skrevet av Dan Eckholm – Stramtsnoreblog.wordpress.com

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy