Hjem fortellinger Vi følger laksefisket i Norge 2017

Vi følger laksefisket i Norge 2017

Av Raphael Pedersen

Det er “laksefeber” i hele landet. Ikke rart egentlig, når man ser slik frisk og flott villaks som dette.  William Rydland (21) fra Mo i Rana forteller om sin første laks på singel harlingfiske. 

Foto: Emil Auren

Rydland forteller at han var en tur innom Grande Gård, hvor det kom massevis av gjester som skulle rapportere og veie inn fisk. Dette, samt en snap fra kompis Emil Auren som hadde mistet 2 laks, gjorde at Rydland selv bare måtte utpå. En kjapp tur alene, uten hov.

Fisken var i bett 

Så var han i gang. Alene i båten med wobbler. Tidligere på dagen mistet han 2 fisk på en wobbler av typen Bewa, derfor fortsatte han å bruke disse på stengene. Rydland sveipet rundt, og ser at det “kakker” i venstre stang. Så sitter den! Stangen flater helt og hopper ut av båtens stangholder, heldigvis får han tak i den før den går over båtripa.

Fisk på og kaos

Rydland som jobber i XXL Bodø og Mo i Rana er en meget dreven fisker, denne gang fikk han bruk for sin gode fiskeerfaring

 – Han forteller: Det var mye som skjedde på en gang. Den ene åren fløt nedover elven. Først var planen å holde stramming på stanga mellom beina mens jeg rodde i land. Nå gikk jo ikke det lenger, i og med at jeg manglet en åre. Derfor måtte jeg starte motoren og følge etter fisken. Det ble litt “multitasking”. Styre båten, kjøre fisk samt sveive inn den andre stangen uten fisk og ringe kompisen min som var lengre nede. Jeg ba ham ta med hov og åren som fløyt nedover. Etter en tid med kjøring av fisk og div, kom jeg meg endelig i land og vi fikk hovet min først laks tatt på singel- harling.

Foto: William Rydland

Til tross for litt styr og stress, endte storyen bra. William har fått laks før og vet hvordan man kjører fisk, selv i stressende situasjoner. Fiskeavisen.no , gratulerer med flott frisk villaks! 

Strossle

Du vil kanskje like dette også

Legg inn en kommentar

[script_27]

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Aksepter Les mer

Privacy & Cookies Policy